0

sabır, bir şeye karşı dirençtir. sabrın sonunda herşey güzel olacaktır.

0

sabredersek bir çok şeyin yoluna oturacağını , iyilik güzellik bulacağımızı ve sakin kalmamız gerektiğini savuna bir atasözüdür.

0

sabrın sonu selamettir atasözünün anlamı sabredersen ileride her şey yoluna girecek demektir. yani bir olay, olumsuz bir şey yaşandığında üzülüp, dert edinip, bir şey yapmak yerine sabret elbet bir gün her şey düzelir demektir.

0

bir şey için ne kadar sabırlı davranırsak eğer o iş bizim için o kadar selamet olacaktır.yani demek istediğim sabırlı olmak her zaman avantajlıdır.bir işin rast gitmesini istiyorsak sabırlı olmamız gerekiyor.

0

sabretmeyen insan her zaman zarar eder sabreden insan ise en sonunda o sabrın mükâfatını alacaktır atalarımız ne demiş sabreden derviş muradına ermiş

1

sabredersek illaki aydınlığa ulaşacağımızın ispatı olan bir atasözüdür. hemen öfke ile ya da başka sebeplerle ani kararlar verirsek yanlış şeyler yapabiliriz. bu yüzden isyan etmeden, öfkemize yenik düşmeden sabretmeliyiz, beklemeliyiz. sabır zaten kara bir dikeni yutmak ve diken boğazından geçerken de hiç ses çıkarmamak değil midir?

0

benimde çok sevdiğim bir sözdür her ne kadar sıkıntıya girerseniz girin sırtınızda ne kadar yüksek olursa olsun birazcık sabrederseniz eğer sonunun aydınlık olacağı muhtemeldir %100 kesinlik olmadığı doğru ama genellikle selamettir hızlı karar vermek hiç iyi bir şey değildir sabır şu hayattaki en önemli şeydir ben de çok sabırlı bir insanım o yüzden çevrem beni çok sever ver ve mesafeli yaklaşır