0

eğitim sisteminde en önemli sorunlardan biri fazla sayıda özel okul olmasıdır diye düşünüyorum. insanların eşit şekild e eğitim almasını istiyorum

0

eğitim sistemi öncelikle önem verilmesi gereken bir konudur. ezbere dayalı, ev ödevi yüküyle giden bir sistemin başarısızlık ile karşılaşması kaçınılmaz bir sondur. çünkğ eğitim bireyde istendik kasıtlı davranışlar oluştuma rol oynamaktadır. öğrenciler dinleme yazma okuma anlama ve konusma becerilerini geliştirmek için eğitilir. türkiyedeki eğitm sisteminin temel sorunu öğretmenilerin yaratıcılıktan uzqk olmaları ve kalıplaşmış bireyler yetiştirmeye çalışmalarıdır. kitap okuma alışkanlığı aşılamamalarıdır. ezbere dayalı olarak konu işlemeler eve ödev konusunda yaratıcıolamamalı yüzünden eğim sistemi gerilemektedir.

1

türkiye’nin eğitim sistemindeki en önemli sorun ilgili kişilerin sorun olduğunu kabul etmemeleridir. halbuki her zaman sistemi değiştirip farklı yollar da arayan onlardır. şöyle birkaç şey saha soralayabilirim. çoğu eğitim kurumunda özellikle ilköğretim ve ortaöğretimde hala ezbere dayalı sistem uygulanmakta ve yine ezbere yönelik sınavlar yapılmaktadır. halbuki önemli olan bi insanın bilgiyi ezberlemesi değil bilgiyi kafasında bir şemaya yerleştirip bu şemalar sayesinde yeni bilgiler üretebilmektir. ikinci olarak okullar arasındaki düzey farkı kaldırılmalıdır. sadece yeteceğe göre farklı okullar açılmalı. üniversitelerin bölümlerindeki kontenjan sayısı da azaltılmalı ihtiyaç olduğu kadar öğrenci alınmalıdır. aksi yönde atanma sorunu hiçbir zaman çözüme kavuşmaz. daha bunun gibi bir sürü şey sayılabilir. kısaca şöyle diyebilir miyiz ? eğitim sistemi sorunun ta kendisidir.