0

herkes eğitim sistemi kötü diyor, peki eğitim sistemindeki hata nedir?

kendinizce yanlış ya da eksik bulduğunuz hataları yazınız.

11 cevap
0

eğitim sisteminin kötü olmasınım sebebi öğretici değil kendi doğru tarihimiz yeteri kadar verilmiyor ve sistem tamamiyle yanlış

0

eğitim sistemindeki en önemli sorun yeni gelen bir eğitim sisteminin sonuçlarını tam olarak hesaplanamadan yeni bir eğitim sisteminin ortaya çıkmasıdır. öncelikle eğitim sisteminde yapılan değişikliğin pilot okula uygulanması gerekiyor uygulandıktan sonra elde edilen verime göre sistemin değiştirilmesi gerekiyor.

1

sürekli sınavların olması, sürekli bir şeylerin ezberletildiği bir sistem var bence. ezberle nereye kadar. hayal gücünün kullanılması gerektiği yerde ezbere dayattırıyorlar. ve başka bir görüşüm daha var. bizim eğitim sistemimizi en iyi balığı ağaca tırmanmaya çalıştırmaları şeklinde özetleyebilirim.

1

bir eğitim sistemi yok ki, bir sadece eğitim mi, ortada türkiye cumhuriyeti yok, kalmadı, her şey normalmiş gibi yorumlar yapılıyor, sorular sorulup cevaplanıyor burada, sistem diye bir şey kalmadı ki sistemsiz sistemler var artık

eğitim için ben daha lisedeyken yaşadıklarımızdan ötürü sistemsizliği fark etmiş, dönemin cumhurbaşkanına yazı yazmış bir de olması gerekenleri neler yapılabileceğini sıralamış, sınıftan da imza toplamış göndermiştik

ne oldu o sırada daha iyiymiş daha da kötü olabiliyormuş kötüye gitti

sadece eğitim değil, geçim sıkıntıları, derdi işsizlik, haksızlık, adaletsizlik vs vs

1

gun boyunca cok ders isleniyor insanın kabiliyetine gore ders verilmeli osmanli usulu veya filipinliler gibi

1

bize okula başladığımızdan bitirdiğimiz yıla kadar, sisteme nasıl hizmet ederiz o öğretiliyor. kendimizi geliştirmemiz vs değil. çünkü sistem bunu gerektiriyor. sınavlar, dersler, ödevler, krediler, yüzdeler bunları saymıyorum bile. daha geniş bakıyorum artık bu olaya. kapitalizme hizmet eden bireyler olmamız lazım her aşamada ve bizi bunun için "eğitiyorlar".

1

eğitim sistemindeki hata yoğun sınav sistemidir eğerki bir çocuğa 12 yaşına kadar temel eğitim ve hayat eğitimi haya bilgisi gibi dersler verilse ve 12 yaşından 20 yaşına kadar 8 yıl sadece istediği bölüm ile alakalı eğitim alınsa ve sadece bu 8 yılın sonunda bir sınava girse herkesin sorunu çözülmüş ve herkes istediği yerde bölümde olurdu.

1

sürekli sistemin değişmesi, öğrencilerin daha bir şey alışamamış iken yeni bir şey çıkartması. ayrıca sınav sisteminin yanlış olması. bence yeterli eğitim verilememesi. yani üstünkörü bir eğitim veriliyor detaylı olarak ve akılda kalıcı şekilde öğretilmiyor.

1

sürekli müfredatın ve sınavların değişmesi.bir de müfredatın sürekli ezbere yönelik olması.

0

çok sık bir şekilde eğitim sistemi değiştiriliyor bir dönem içerisin de sınav sistemi baştan düzenleniyor bi türlü oturtamadık düzeni. tek bir karara varılsa ve o yolda ilerlense çom daha iyileşmeler olacak.

0

sürekli sınav sisteminin değişmesi
hocaların siz ne yaparsanız yapın ben maaşım her türlü yatıyor tavrını benimseyip ders anlatmaması
hocalarında bilgilerini tazelememesi