0

hıçkırık tutması genellikle nefesinizi tuttuğunuzda geçen diye söyleniyor ama bana göre öyle geçmiyor. çünkü nefesimi tuttuğum halde hıçkırığım geçmemişti. bildiğim kadarıyla hıçkırık en iyi şekilde hiç kıran kişiyi korktuğumuzda geçer. bir keresinde annem beni korkutmuştu ben çok korktuğum için hıçkırığımıbile unutmuştum ve hıçkırığım hemen geçmişti.

2

hıçkırık tutması biri senden bahsederse onun ismini söylersen geçer yada nefes tutarsan gecer, su içersen geçer yada benim tavsiye etmediğim korkmakla geçen diyenler var. korkutmak ve nefes tutmak kalp riski taşır. ben kesinlikle bunlara karşıyım. çünkü kalp durmasına kadar gidiyor. bence en iyisi su içerek zaten nefes tutuluyor 3 yudumda içeriz hıçkırık gider bizden. en güzel yöntem budur. herkese tavsiye ederim.

0

hıçkırık tuttuğu zaman 10 saniye nefes tutulabilir. bu sayede geçiyor.

0

hiçkirik tutmasinin tek bir nedeni vardir. yanliş nefes alip vermektir. nefesimi tutarak da çok denedim, su içerekte çok denedim fakat geçmedi. dikkat ederek doğru nefes alip vererek geçirebilirz diye düşünüyorum.

1

nefesini içine çektikten sonra içinde bir 10 saniye kadar tut yada korkutarak geçiyor ama insan kendini korkutamıyor sonuçta :)

1

bilinen bir kaç teknik vardır. bunlardan başlıcaları korkutmak, nefesini tutturmak ve su içirmektir. ancak ilk ikisinde kalp krizi riski mevcuttur. su içirmenin temel amacı da aslında nefes tutturmaktır malum su içerken insan nefes alamaz. ancak kişisel tecrübelerimle söylüyorum ki eğer çenenizi iman tahtanıza doğru yaslayıp suyu bu şekilde içerseniz hıçkırığınız çok kısa süre içerisinde kesilecektir. sabrınız için çok teşekkür ederim.

1

nefesini tutabilirsin
7 yudumda su icebilirsin
birde korkunca gecer

1

hıçkırık tuttuğu zaman ben genellikle 10 saniye kadar nefesimi tutarım hemen geçiyor öyle