0

kan tutması yaşayan biri olarak bunun ne kadar zor olduğunu söyletebilirim .nedenini bilmiyorum ama sonuçları kötü oluyor.en yakınınızın size ihtiyacı olduğu anda düşüp bayılabiliyorsunuz.ne kendinize nede başkasına yardım edemiyorsunuz.ufak tefek yaralanmalarda kendini kontrol edebiliyor insan.telkinler nefes teknikleri işe yarıyor.ama boyut büyüdüğünde büyük yaralanma olduğunda ya da kan miktarı çoksa birinin s,ze yardım etmesi gerekiyor.beni bu durumda yatırıp ayaklarımı havaya dikip nefesimi düzgün almamı sağlamaya çalışıyorlar

0

birçok insanda kan tutması meydana gelir. kan tutması genellikle psikolojik bir sorun olarak ortaya çıkar kendiliğinden. aslında bunun asıl sebebi psikolojik sorun olmasıdır başka bir sebebi yoktur bence. insanların neredeyse çoğuna kan tutar. hatta doktorları bile tutabilir bazen onlar genellikle bunu bilmezler yaşamadıkları için. bazı insanlara da denk gelmedi için bunu bilemiyorlar maalesef. kan görüldüğünde daha çok insanlarda bayılma meydana geliyor. bayılma aslında o an gördüğü andaki şaşkınlıktan dolayı oluyor. kan tutmasını asıl sebebi aslında budur. kan tutması daha çok insandan panik halindeki olarak meydana gelir. insanlar aslında kan tutulduğunda panik halinde olurlar. çünkü o anda ne yapacaklarını şaşırırlar ve ani bir baygınlık geçirirler. kan tutulması nasıl sebebi budur daha çok. bana hiçbir şekilde öyle bir kan tutulması meydana gelmedi açıkçası. kan gördüğümde genellikle bayılmıyorum veya ani bir panik geçirmiyorum. ama annemde de kız kardeşim de kan gördüğünde bayılma meydana geliyor. o yüzden onlar direkt kanı gördüğünde ne yapacaklarını şaşırıyorlar ve hemen bayılıyorlar. yani birçok insanla görülebilir bu psikolojik bir durum zaten. aslında insanlar o anda ne yapacaklarını şaşırmasalar hiçbir şekilde bayılma meydana gelmez. ama onlar genellikle kan vermeye bile başkaları ile gidiyorlar ve kendilerini bayılacak hissediyorlar. bu onlar için bir çözüm neredeyse ama maalesef ki öyle olmuyor. kan tutulması görünen kişiler daha çok üstüne gidilerek bu sorunu açabilirler. başka türlü ya kan vermeyecekler ya hastanelere uğramayacak da hiç yani onlar için birazcık zor bir durum.

1

kan tutması bir çok kişide görünen aslında psikolojik olarak kendini gösteren bir sorundur. genellikle kan tutması yaşayan kişiler kan gördüğü zaman bayılırlar. vücudumuzun içgüdüsel olarak veya kalıtsal ve çevresel etkenler ile değişiklik gösterebilen bir rahatsızlıktır. kan gördükten sonra yaşanan ani tansiyon düşmesine bağlı olarak kişiler fenalaşır ve baygınlık geçirirler.
kan tutması sorunu yaşayan kişilerin beyinleri kanayan bir yer gördükleri zaman bu kanama size ait olmasa bile ortada bir sorun olduğunu düşünür ve psikolojik olarak panik yaratır. bu kişilerin beyinleri eğer kanın akmaya devam ederse kan kaybı yaşayan kişinin öleceğini odaklanır ve bunu düşündüğü için ani panik ataklar geçirilir ve tansiyon birden hızlıca düşüşe geçer. beynimiz her zaman bizi korumaya programlanmıştır ve ölmekten yaşanan korkuyu ben kendisine ait olmasa bile o şekilde hisseder ve kalbin daha yavaş atmasının komutunu vücuda verir. bu sayede kan daha yavaş akar ve yaradan akan kanın daha az akması sağlanır bu da beynimizin bizi ölümden korumak için almış olduğu bir önlemdir. yani bu şekilde sorunlar yaşayan kişiler aslında kan tutması sorunu mu bir hobi olarak yaşarlar ve etrafta kanayan bir yara gördükleri zaman beyinleri çok farklı algıladığı için otomatikman vücudu koruma altına alır bu yüzden de o şekilde baygınlık , fenalaşma gibi belirtiler gösterirler. gözler çok fazla açıldığı için etrafı daha beyaz görürler ve soğuk soğuk ter dökerler.
ben bu sorunu ilk defa kan vereceğim gün yaşamıştım. korktuğum için ilk önce annemin kan vermesini istedim ve ondan kan alınırken onu izliyordum daha sıra bana gelmeden çok kötü bir şekilde fenalaştım ve kan veremeyecek duruma gelmiştim. ancak ondan sonra kan verme korkumu yendiğim için tam tutması sorununu bir daha hiç yaşamadım.