2

yağ bezeleri, vücudun her bölgesinde çıkabilen, zararsız, iyi huylu kitlelere verilen isimdir. genel olarak zararsız bir yapıları olduğu için tedaviye gerek duyulmamaktadır. ancak yağ bezelerinin çok büyük olduğu, ağrı oluşturduğu durumlardan ufak operasyonlar ile ciltten alınabilmektedir.
gözün altında, göz çevresinde, gözaltı kapaklarında veya vücudun geri kalan her bölgesinde görülebilmektedir. yalnızca yağ bezesinin enfeksiyon kapması durumu tehlike oluşturur ve enfeksiyon kapıldığında profesyonel yardım alınmalıdır. yağ bezeleri, sert yapılardır ve el ile dokunulduğunda iç kısımda oynama gösteebilmektedir.
rengi ten renginde, beyaz veya sarı renklerde olabilmektedir. oluşum nedenlerinden ilki, yağ bezlerinin tıkanmasıdır. geçirmesi için öncelikle evde bitkisel yöntemler uygulanabilmektedir. yağ bezlerinin büyük ve ağrılı olduğu durumlarda ise ameliyat, streoid enjeksiyon, lipsuction, lazer tedavisi, buhar ve sıcak kompres ve bitkisel yöntemler uygulanmaktadır.

yağ bezesi ameliyatı: yağ bezelerine ufak bir cerrahi operasyon uygulanarak kesilip alınmaktadır. lokal anestezi uygulanarak yapılan bir işlemdir ve basit bir operasyon olmaktadır. ancak yağ bezelerinin tekrarlamaması garanti edilmemektedir. ayrıca bu ameliyat sonrasında, yağ bezesinin olduğu bölgede leke kalma ihtimali söz konusudur ve bu nedenle bu ameliyatın dezavantajı bu olmaktadır.

streoid enjeksiyonu ile tedavi: bu uygulamada yağ bezesinin küçültülüp, kurutulması amaçlanır ancak yağ bezesinin tamamen yok edilmesi söz konusu olmamaktadır.

lipsuction ile tedavi: diğer bir adıyla yağ aldırma işlem olan bu yöntmde bir şırınga yardımıyla yağ bezesinin içindeki yağ emilir ve dışarı atılması sağlanır. bu işlem yapılmdan önce yağ bezesinin olduğu bölgeye anestezi uygulanabilmektedir.

lazer ile tedavi: lazer tedavisinin uzman bir kişi tarafından uygulanması gerekmektedir. yağ bezeleri, karbondioksit lazer metodu ile vücuttan alınır ve iz bırakılmadan tamamlanır.

buhr ve sıcak kompres ile tedavi: bu yöntemde etkili olan yöntemlerden biridir ve yağ bezelerinin yumuşamasını sağlar. yumuşayan yağ bezeleri, kendiliğinde kayblma özelliği gösterir.

bitkisel yöntemler ile tedavi: bitkisel yöntemler kullanılarak yağ bezesi yok edilebilmektedir. bunun için birçok bitkisel ürün kullanılmakta olup, bunlardan biri de aloe vera bitkisi olmaktadır. aloe vera bitkisinin içinde anti bakteriyel etkiler bulunur ve yağ bezesini küçltmek için etkili olan bitkisel ürünlerden biri olmaktadır.

0

kesinlikle doktora gitmen gerekir evde kulaktan dolma bilgilerle tedavi edilemez

0

doktor tedavisi görmek gerekiyor başka türlü gecmez

0

onun için doktora gitmek gerek ev de yapılacak pek birşey bilmiyorum.