0

kan yapicida bende en iyisi pekmezdir her sabah bir kaşık ac karınla tüketme sini tavsiye ederim şahsen ben her sabah yaparım tabi yapın ada dislerinize dikkat edin sonra agrilasin kan yapıcı da pekmez bir numaradır . bazılarına gore pekmezden pekmeze değişir bence en iyisi uzum pekmezi ile yapinlir. bi dini geri kırmızı beyaz biber açılı olan acısız olanda ama size kalmis hangisini denerseniz de olur. e vitamini taşıyan meyveler hele hele bazı kip kırmızı taşıyan portakallar var boyuna tuketin domates bir kan yapıcıdır her defa daha va

0

sebze çeşitinden domatestir. meyve çeşitlerinden üzümdür. kuru yemişler de kan yapmaktadır. pekmez de önemli yer almaktadır.

0

bizim milletimizde kırmızı meyvelerin verdigi dusunulur ama pek de öyle değil benim bildiğim limon ve sarımsak var ama domatesin yaptiğı da söylenir tam olarak onun hakkında bisey diyemiycem

0

ben bir tek limon diye biliyorum.çünkü bende kan pıhtılaşması yaşadığımı için limon bana çok iyi geliyor.

0

kan sulandırıcı sebzeler ve meyveler çoktur.allah bize çok nimetler vermiştir hepsininde faydası vardır bir hastalığa.kan sulandırıcı sebzeler mesela:ilki sarımsaktır çok etkili bir yiyecektir yemeklere ezipte tüketilebilir ya da öyle de tüketilebilir.kırmızı biber de etkilidir kan sulandırıcı etkisi vardır.bir diğer sebze soğandır özellikle de yemeklere koyulur genelde ama suyunu kaynatıp içmekte kan sulandırıcı bir etkiye sahiptir.domates bir diğer sebze salatalara,yemeklere ya da öyle de tüketilir.kan sulandırıcı meyveler ise;üzüm,karpuz,nar,greyfurt,ananas,karpuz,kivi daha birçok meyvede kan sulandırıcı etkiye sahiptir ama bunlar özellikle faydalıdır.

0

kanımız normalde ne çok akışkan ne de çok sıvı olmalıdır. bazi durumlarda kanımız çok pıhtılaştıysa sulanmasını sağlayacak doğal bir yöntem olarak sebze ve meyvelerden faydalanabilirsiniz.
kanı sulandıran meyve ve sebzeler şunlardır;

sarımsak
kırmızı biber
zeytinyağı
zencefil
kivi
kızılcık meyvesi
zerdaçal
soğan
marul
domates
brokoli
üzüm
dut çeşitleri
mango
greyfurt
ananas
karpuz
nar

gibi sebze ve meyvelerin kanı sulandırıcı özelliği vardır.

0

nar ye reis bol bol nar ye kanda yapar. zencefil kivi ve soğanda faydalı olur. şimdiden afiyet olsun.

0

sarımsak tam bir antibiyotik
kırmızı biber
zencefil
zeytinyağı
zerdeçal
soğan
marul
domates
brokoli
kivi
kızılcık meyvesi önemli kan sulandırıcı sebzelerdendir.
meyvelerimiz ise
üzüm
dut
ananas
greyfurt
nar
karpuz

0

sarımsak
kırmızı b iber
zeytinyağı
soğan
zencefil
kivi
kızılcık meyvesi
zerdeçal
marul
domates
brokoli
üzüm
dutgiller
greyfurt
mango
ananas
karpuz
nar
kanı sulandıran kuruyemişler:ceviz,badem,fındık,kaju fıstığı ve antep fıstığı
kanı sulandıran balıklar: uskumru,alabalık,ringa balığı,ton balığı ve somon
kanı sulandıran içecekler: yeşil çay,üzüm suyu,kızılcık suyu ve ananas suyu

0

her türlü meyve sebze faydalıdı ama karpuz ve domates daha fazladır.

0

visne
karpuz
domates
uzum suyu
antep fistigi
samrisakkirmizi bibe

0

kan sulandırıcı meyveler derken kan yapıcı molekullere sahip meyveler sonucu al yuvarlardan kan yapimini hizlandirici etmenleri olusturmasina yardimci olan meyvelerdir. meyveler öyleki cok kuvvetli bir etkisi vardir. bağzi meyveler cok etkilidir insa vücuduna aniden etli yapar veya uzun zaman sonra etkisini gösterir.
kan yapici malzemeler dah cok al yuvarlar ile etkilesimi kolay olan meyvelerdir veya rengisinin kirmizi olmasi kan yapici özelliğe sahiptir düsüncesi vardir mesela kiraz mesela visne mesela kırmızı erik karpuz yeyin yeyin diyorlar kan yapar yapardar biraz belklemek lazimdır.
kan yapan meyveler sunlardan meydan gelir:
elma
armut
muz
kivi
visne
portakal
üzum
karpuz
seftali
erik kirmızi olan
avukado
mandalina
ananas
incir
kırmızi dut
kara dut
bögürtlen
kavun
kaysi
gibi gibi malzemeler kan yapar
kan yapicı ozellige sahiptir sadece kan degil vucudun iyi beslenmesine vitamin gerekli vitaminleride depolarlar. özellikle le kan degerleri dusuk kansız insanlar yanlış anlasilmasin hakikaten kan degeri az olanlar insanlar bu meyveleri bol tüketmesi lazımdır. aksi taktirde kansızlık cabuk hastalanma ani bir soğuğa karsı titreme gibi etmenler göz onünde bulundurur. kansiz insanlar doktora gidince kan yapici ilaclar verir fakat bunlarin kulanması yerine meyve yenilmesi daha makbul gecer kansızlik dogustan gelen bir hastalıkta olabilir veya aşırı zayiflamaktanda olusabilir birden cok etmeni vardır kana kirmizi rengi veren al yuvarlardir. kan olusması için kalbe iyi gelen vitaminli meyveler yenilir cünku kanı ponpalar kalp kapbin iyi olası demek mantıken kanında temiz ve fazla olması demektir.
asiri yağlardan kaçınilmalı ve bol bol su icmek gerekir aynı zamanda yürüyüş yapmak gerekir allah oyle özene bozene yaratmıski insanları herşeyi bir düzen bir nizam içindedir.
buna görede meyveler yaratmişitir herseyi insanlar faydalanmasi icin yaratmıştır.

0

kirmizi biber, sarimsak,zencefil,zerçal,kivi soğan, üzüm greyfut,ananas

0

kivi mandalina limon nar gibi meyveler kana fayda sağlamaktadır sebze olarakta yeşil mercimek kana faydası oldugu söyleniyo ..

0

kan sulandıran yiyeceklerin başında limon geliyor. diğerleri hakkında pek bir bilgi sahibi değilim ama limonu bizzat test etmiş bulunmaktayım. bütün bir yaz boyunca sırf yağ yakımını hızlandırsın diye sade kahveden sonra günde 1 tane limon yedim. damarları aşırı hassas hale getirdiği için hafif bir dokunmada bile damarlarım çatlamış. lösemi gibi her yerimde morluklar vardı kolumu kaşırken ve hafif bastırmalarda oluşan morluklar. doktora gittiğimde sebebini damarların hassaslaşmasına ve derinin altında kanamalar olmasına bağladı. morluklar 2 aydır yeni yeni geçmeye başladı. sizinde bilginiz olsun benim düştüğüm duruma düşmeyin diye anlattım.

0

zencefil,
zerdeçal,
sarımsak ,
tarçın ,
kırmızı biber,
e vitamini,
bitter çikolata,
kuruyemişler.

kan dolaşımını iyileştirmenin ve kan pıhtılaşmasını önlemenin en iyi yollarından biri düzenli egzersiz yapmaktır.

hidroterapi kan dolaşımını hızlandırmanın basit ve etkin yollarından biridir.

hidroterapi kan damarlarını genişleterek kan akışını normalleştirir.

kafein ve alkol tüketimi sınırlanmalıdır.
sigara içiyorsanız sigarayı bırakın.

doymuş yağ düzeyi yüksek yiyecekler tüketmeyin.

tuz tüketimi kısıtlanmalıdır.

stres de kan dolaşımını etkilediği nedeni ile stresten uzak durulmalıdır.stresle başa çıkma yolları öğrenilmelidir.

0

kan sulandirici meyve ve sebze yemeliyiz. kan yapan sebzeler vardir. bunların basında domates gelir. insanin vücuduna kan yapar. insan sağlığı acisindan cok önemli bir sebzedir. her yemeğe konulur. bu tür sebzeleri tüketmek gerek. eğer sağlığımızı düşünüyorsak bu tür sebze meyve yemeliyiz. domates olur. ondan sonra değişik meyveler olur bunlari kullanmaliyiz. mesela meyve demisken aklima geldi. benim bir arkadaşım vardi kansizdi. genellikle ailesi ona her zaman hatta hergün vişne ve kiraz verirlerdi. özellikle vişne cok veriyorlardi. meyvesi olmasa bile vişne suyunu her zaman ona verirlerdi. gercekten hemen hemen o çocuk o kansizlik denen hastaliktan kurtuldu diyebilirim. en son arkadaşımla konuştuğumda bana kontrollere gittiğini ve doktorunun onun durumunun iyiye gittiğini söylemiş. gayet yararli ve insan sağlığı açısından önemli iki meyve ve sebzeden bahsettim. ben kullanmaktan yanayım. her zaman da yemeklerde annem kullanir. vişne insana kan yapar. insanin kanini hizlandirir. daha sağlıklı bir yasam surdurmemizi sağlamaktalar. kan yapan meyve ve sebzeler genellikle kırmızı renktedir. zencefil de insana kan yapar. insanin kanini hizlandirir. bu tür sebzeleri tüketmek gerek. eger tüketirsek sağlıklı oluruz. çoğu hastaliktan korunmuş oluruz. ben gayet meyve ve sebze yiyen biri olarak şunu öğrendim. gercekten meyve ve sebze yiyen insan sağlıklı oluyor ve uzun süre yaşayabiliyor. bunu tüm gözlemlerimden gördüm . insana yararlı olan meyveleri ve sebzeleri tüketmek cok zor olmamali. özellikle yaşlı ve cocuklar bu tür kan yapıcı ve kan hızlandırıcı meyve ve sebze yemelidirler.

0

kivi kan sulandırır kızılcık mervesi kan sulandırır. zerdeçal kan sulandırır. soğan kan dulandırır. marul kan sulandırır. domates kan sulandırır. brokoli kan sulandırır. üzüm kan sulandırır. dutgiller kan sulandırır. greyfurt kan sulandırır.
mango kan sulandırır .ananss kan sulandırır karpuz kan sulandırır.nar kan sulandırır. ceviz kan sulandırır. badem kan sulandırır. fındık kan sulandırır. kaju fıstıgı kan sulandırır. antep fıstıgı kan sulandırır. uskumru balığı kan sulandırır.alabalık kan sulandırır. rınga balığı kan sulandırır. ton balığı kan sulandırır.

0

kan sulandırıcıya ihtiyacın var ise doktora gitmiş ve doktorunuzun bu talebi size olmuştur. eğer kan sulandırıcı kullanmak zorunda iseniz doktor bey size reçete ile gereken ilacı zaten yazacaktır. lakin doktorunuzun buna bir gerek olamadığını ama yinede bir az sulandırılmaya ihtiyacı var ama çok mühim değil dediği bir mesele ise size gereken şeyleri söyleyecektir. sarımsak ve soğan gibi antibiyotiksel oranı yüksek olan sebze ve meyveler kan sulanmasına yardımcı olabilmektedir. bu arada pekmezi de unutmak olmaz. pekmez 1 numaralı besin ve gıda olarak kan dolaşımı için faydalı bir besin türüdür.

0

kan sulandırıcı meyve arıyacagına hastaneye git bi vursunlar dk sında sulandıryor saçma şeylerle ugraşmayın tibbi herşeyde vardır kolay işlerle ugraşagınıza boş şeylerlerle ugraşmayın kolay şeyler varken zor işlere girmeyin kolay işlerle ugraşın zora kafa yormayın a q