2

coca cola mı yoksa pepsi mi tercih etmeliyim?

Yazarlar hangisinin tarafında? Büyük savaş başlasın!

101 cevap
0

ben pepsiyi içiyorum.zararlı oldugunu biliyorum ama ne yapim cok seviyorum.sende pepsiyi içebilirsin

0

ikisi de zararli. ikisini de tercih etmemeye calisirim. yani gunluk yasanfimda da cola icmiyorum ben. sagliga cok buyuk zararlari var bir kere kolanin. marka hic farketmez. zararli ildugunu bildigin birseyi sirf markasi var diye diger markayi secmeyin. hepsi aynı soyun urunu. tamam fabrikalari vsr ulkemizde coco colanin ama bundan once sagligini duşunsen bu kadar fabrika acamazlar. ülkemizde ne kadar çok tuketiliyorsa ona gore aciliyor xaten bu fabrikalar.

0

coca colanın içinde fare kanı varmış da midesini rahatsız ediyormuş. bu ne abuk sabuk bir açıklamadır. arkadaşım ikisi de zararlıdır. bir anda kendine şeker yüklemesi yapıyorsun. asit içiyorsun. içinde fare kanı olsa da olmasa da midene zarar verecek. ben günde 5 litreye yakın içerdim. midem patlayacak gibi olurdu. allahtan bıraktım da dertlerim geçti. biri de israil malı demiş coca cola için. arkadaş siz yapın aynı kaliteyi biz de içelim. cola turka vardı sonradan japonlara sattık. kaliteyi tutturabildi mi? boş konuşmayın. coca colanın türkiyede 12 fabrikası vardır ve binlerce insanımız orada çalışıp ailesini geçindirmektedir

0

açıkçası ben pepsi daha çok tercih ediyorum çünkü coca cola gerçekten içinden fare kanı var galiba o yüzden de midem aşırı şekilde çok rahatsız ediyor. insanlar sürekli koka kola içiyor ama bence içinde fare kanı var gerçekten bu doğru. o yüzden pepsi daha çok tercih ediyorum içinde bence fare kanı yok ve daha iyi tadı.insanlar zaten genellikle en zararlı şişlikleri için ben en azından birazcık daha düşük oran daki zararlı şeyleri içiyorum. o yüzden gerçekten de çok önemlidir bence hepsi her içecekten çok iyi. pepsi herkes işim indir bence çünkü koka kolanın tadı iğrenç ve içinde ne olduğunu bilmiyoruz nereden geldiğini bilmiyoruz o yüzden herkes dikkat etmelidir.

0

aslında bakacak olursak şuanda ikisinde de hep gazlı içecek kimyasal ve bol şekerli oldukça zararlı olduğunu düşünüyorum ve ben olsam pepsi almayı tercih ediyorum çünkü saha çok eşitli geliyor bana ve harika bi boğaz yakma yeteneğine sahip çünkü çok asitli ama genelde içmemeye dikkat ediyorum çünkü akrabalardan biri mesela günlük 1 tane bitiriyor yani 2.5 litre ve mide kanseri olmuştu galiba çünkü asitli içexekler bizim sağlığımız için çok kötü içiyorsak da aşırı ise birde azaltılması lazım ama fazla dikkate alınmıyor bi de artık çocuklar bile içmeye başladı çocuğu susturmak için özellikle veriyorlar eline içsin ama aslın da kötü bişey yaptıklarının farkında bile değiller kaç zamandır içmiyorum birde aklıma gelmişken hasta birde filan kola götürülmesi de ayrı bi cahillik yani anlatamam adam zaten koladan hasta olmuş ve yine de kola götürmeleri anlamak mümkün değil çünkü yani adamı ölüme sürüklemek gibi bişey o kadar cola içmekte hastalık gibi geliyor bana o kadar nasıl içiyorsun yani miden hiç mi şişmiyor ben bir bardak anca içiyorum çünkü zararlarını ve şeker hastalığına çevirme ihtimali yüksek gerçekten çok ciddiye alınması gereken bir durum ama pek takan yok illaki bi rahatsızlanmak lazım ya bizim için en önemlisi o oluyor sonra bi anda silip atman lazım içeceksen de sık içmeyecen yoksa sağlığımızı elden alır yani açıkcası bende zamanın da yaşadım küçüklüğümden dolayı yaşadığım ufak problemler ama büyüdükten sonra anlatadım ki bu böyle devam etmeyecek ve bıraktım mecburen çünkü bırakmassam şeker hastalığına yakalanma riskimin yüksek olduğunu söylemişti ve artık çayıma bile şeker atamaz oldum inanırmısınız ama hiç gerek yok sodalar da ayrı aslında asitli ve midemizi delecek pozisyonlara sokabilir ama en güzeli bende meyve suları hasta kışın daha da iyi oluyor nar suyu olsun greyfurt olsun portakal bunları tercih etmek daha güzel hemde asitsiz yani hem hastalanmamızı engelleyebiliyor özellikle kış aylarına girmişken o yüzden lütfen arkadaşlar çevremizden uzak tutmamız taraftarıyım ve içenlerede böyle hikayaler yaşadıysanız anlatarak en azından bşraz olsun azaltmasına yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum başka bir yolu yok sigara gibi bazı kişiler bağımlı gibi yani illaki içecek onu yoksa oluyor yani ama hiç gerek yok sağlığımızın kıymetini bilmemiz lazım özellikle genç yaşlarımızı böyle zararlı içeceklerden uzak tutmamız gerektiğini anlatalım ki millete bi faydamız olsun bu soru için sorumani ekibine çok teşekkür ediyorum çok faydalı bir sor.

0

madem ya coca cola veya pepsi seçilecek da ben direk pepsi derim. çünkü coca cola israil mali olduğu için yani israile para kazandırmaktan sa pepsi içerim daha iyi ama ben kola içmiyorum. orası ayrı bir konu, kola içince midem de ki bütün rahatsızlık lar baş gösteriyor . ilk başta ben de reflü var ve baş düşmani kola ve asitli içecekler. yani asitli içecekler icersen ölmezsin ama sürünürsün orası kesin.
sağlığınız acısından siz de içmeyin ölmezsiniz ya içmeyince bir tarafınız da eksilmiyor yani ben gayet tamım, yani sizlere tavsiyem zararlı haa içmeyin işte, faydalı bir şey olsa o kadar ucuza satılmaz di zaten altınla yarışırdı. yine de sizin bileceğiniz bir şey ben içmiyorum. ve evime de sokturmuyorum. öğle zararlı şeyler içeceğime daha sağlıklı meyve suları var onlardan tüketiyorum. işin açığı meyve suyunu da fazla içmem olursa süt ve ayran tarzı şeyler içerim. en sağlıklı olanları onlar sizlere de tavsiye ederim. içecekseniz yani sağlıklı şeyler tüketin. inanın daha sonra sağlığınız gidince pişman oluyorsunuz ama iş işten geçmiş oluyor. hazır sağlığınız yerin de iken bende demesi içmeyin böyle zararlı şeyler.

0

ne kadar coco cola asit özelliği, tat olarak fazlada olsa benim tercihim pepsiden yana isterse su olarak satışa çıkarsın yine pepsi alırım. çünkü. bu seçimim biraz da siyaset yüzünde coco cola istail malı olunca ben her aldığımda müslümanlara sanki bir kurşun sıkıyormuşum gübi geliyor. coco cola dan gelen paralarla israil devleti silah, kurşun ve savunma sanayisini güçlendiriyor. ben günde bir tane yada ayda bir tane alıyorum benim aldığımla bu dediğin nasıl olacak deme. tabiki senin haftada veya ayda bir aldığın cola ile birşey olmaz ama sadece sen almıyorsun. coco cola markasının pazarlaması ve reklam açıdındsn geniş kitlelere ulaşıyor. türkiye de her insan günde bir kere alsa o cola da 5 tl olsa israilin günlük sadece türkiye de sattığı cola ile 405.000.000 tl para kazanıyor. sadece bu colaları türkiye’ye satmıyor bir çok ülkeye satıyor o paranın 100 katına kadar günlük para kazanıyor.

0

ikisiden birini secçwk olursak pepsi fakat ikisininde sağlıklıoldugunu düşünmüyorum

0

eğer ki ikisi arasında tercih yapmak istiyorsan hangisi olduğunun çok da önemi yok. sonuçta ikisi de yabancı bir ülkeye ve hatta ikisi de türkiye'nin düşmanı sayılabilecek ülkelere ait, hangi ülkeye karşı sempati duyuyorsan onu tercih et. yada hiç düşünme tadına bak hangisi güzel geliyorsa onu tercih et.

0

ikiside zararlı. ikisini de tercih etmem. taze sıkılmış meyve suları ve sade maden suyu en iyisu

0

damak tadi herkesin farkli ama ben coca cola derim.pepsiye nazaran daha tadi guzel ama pepsi de hic e sayilip hic icilmeyecek bir kola da degil.yani aslinda eger bakkalda coca cola varsa coca cola alirim eger yoksa gonul rahatligiyla pepsi alirim :)

0

bence ikiaide iyi ama gazlı içecek pek tercih etmiyorum

0

koka kola pepsiden daha güzeldir ben hep koka kola içerim tavsiye ederim

0

coca-cola pepsiden daha orjinal daha güzel bir tadı var.

0

hiçbir kola markasını tercih etmiyorum bizim evde kola tüketimide olmaz kolayı içmemek eniyisi

0

hiçbirini tercih etmemelisin üretildikleri yerde kısıtlama yada yasak getirdikleri bir içeceği sende içme ayran iç.

1

bence hiçbirini tercih etmeyin.çünkü sağlık açısından ikisi de birbirinden zararlı içecekler. içerisinde bulunan tatlandırıcalar, ismini bilmediğimiz bir sürü katkı maddeleri vardır.

0

bence hiçbirini tercih etmemek gerek aşırı zararlı ürünler

0

ben kesinlikle coca cola yi tercih ederim tadı pepsi cola dan çok daha güzel

0

kesinlikle coca cola pepsi şekerli ve tadı çok kötü