0

güzel oyundur vesselam, lise yıllarımda oynardım amatörce, ama hiç kurallarını öğrenme ihtiyacı duymamıştım. arkası fileli üçgen koni bir topla oynanır, o file sayesinde topun dengesi vurulan tarafa doğru süzülen bir biçimde gelişir, raketleri ise oldukça kalitesizdir. normal tenis raketine göre da küçük ve dayanıksız bir raket kullanılır.oyun 2 kişi ile (iki grup halinde) 4 kişi ile oynanabilen bir oyundur, tenis kadar sesli bir oyun değildir topu normal tenise göre daha küçüktür

0

badminton teketek oynanabildiği gibi ikişer kişilik takımlar halinde de oynanabilen bir spordur. badminton ekipmanları iki raket ve bir kaz tüyü toptan ibarettir. badminton sahasının uzunluğu 13.40 metre eni ise 5.18 metre olup sahanın ortasındaki filenin yüksekliği 1.55 metredir. badmintonun prensibi topu karşı tarafa geçirip puan almaktır. sadece servis kullanan sporcular puan kazanabilmekte olup oyunun her bir seti 15 puandan ibarettir. bir sette 15 puanla iki farkla ulaşan ilk taraf seti kazanır. bir puan farkı varsa fark 2 puan oluncaya dek oynanmaya devam edilir. oyunun başlama vuruşu hakemin yazı-tura atışıyla sahibini bulur. yazı-turayı kazanan taraf, isterse topu isterse yarısahayı seçer ve oyun servis atışı ile başlar.
servisi kullanan sporcu topu raketle karşı tarafa gönderir bu başlangıç esnasında iki ayakta yerde olmalıdır. aksi taktirde faul olur. top sahanın ortasındaki fileye aşarak rakip sahaya ulaşmazsa, çizgilerin dışına çıkarsa ya da oyun alanının tavanına çarparsa oyun dışına çıkmış olarak kabul edilir. eğer badminton’un oyunu ikişer kişilik takımlar halinde yapılacaksa saha enden ve boydan 42 santim daha genişletilir. genellikle badminton oyunu üç setten oluşuyor.15 puana ilk ulaşan kazanır.
badminton kuralları nelerdir?
badminton sahasının ortasında bulunan filenin boyu 1.55 metre, raketlerin boyu 65,5 santim, sahanın eni 6.10 metre, boyu 13.40 metre, badminton’un topu ortalama 3.5 santim çapında olmalıdır. badminton bir adet kaz tüyü top , iki raket ve badminton’un ayakkabılarıyla oynanır
teorik olarak her yerde oynanılsa da rüzgârlı havalarda oynanmaz en uygun alan kapalı spor salonlarıdır.

0

badminton oyun kuralları:
badminton 2 kişi ya da ikişer kisiden meydana gelen 2 rakip grup tarafından raket ve mantardan yapılma tüylü bir topla,155 cm yüksekliğinde 76 cm lik bir filenin tam ortadan ikiye böldüğü 5,18 m en ve 13,40 m boyunda dikdörtgen bir alanda oynanan bir oyundur.

rakip taraftar topu karşı tarafın sahasına düşürmeye
çalışarak puan ararlar.sadece servis kullanan taraf puan kazanabilir.her bir set 15 puanlıktır ve 15'e ilk ulaşan taraf seti alır. oyunda saha ve başlama vuruşu yazı-tura atışı ile belirlenir.

yazı- tura atışını kazanan servis atmak ya da karşılamak konusunda bir seçim yapar ve oyuna servisle başlanır.
servis atan oyuncu topu raketle bel seviyesini geçmeden yukarıdan aşağıya doğru gönderir.

topun mantarlı kafa kısmının aşağı bakması zorunludur. servis atma sırasında mutlaka iki ayak yerle temasını kesmemelidir.
top, filenin üzerinden geçip rakip yarı sahasına ulaşmazsa, saha çizgilerinin dışına düşerse ,ya da tavana çarparsa oyun dışına çıkmış sayılır. karşılayan oyuncu hazır olmadan servis kullanmak kural ihlali sayılır.
ancak karşılayan oyuncu karşılamak için hamle yaparsa atış faullü olmaktan çıkar. oyun sahasının 13,4 m boyu 5,18 m eni vardır.
çiftlerdeyse bu ölçülere 42 cm daha eklenir. saha enine tam ortadan fileyle ikiye bölünmüştür.

0

tenis oyununa benzeyen bir oyun türüdür. topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına yanan spor türüdür. şiddet içermemektedir.

0

tenis oyununa benzeyen bir oyun türüdür.iki tane raket ve bir tane top ile oynanır.oyunun topu kaz tüyünden yapılmış tüylü bir toptur filenin üzerinden atılarak topun geri dönmesi sağlanır

0

badminton sahasının ortasında bulunan filenin boyu 1.55 metre, raketlerin boyu 65.5 cm, sahanın eni 6.10 metre, boyu 13,40 metre, badminton topu ortalama 3.5 cm çapında olmalıdır. 1 adet kaz tüyü top 2 raket ve batminton ayakkabıları ile oynanır. badmintonun temel prensibi topu karşıya gecirebilmektir.

0

kaz tüyünden bir top ve raketle oynanan bir oyun olan badminton topun file üzerinden rakip takımın sahasına atılmasını ve geri dönmesini esas alan bir oyundur badminton kolayca öğrenebilen bay ve bayanlar arasında yaygın yedi den yetmiş yedi yaşına kadar herkesin oynayabileceği nadir sporlardan birdir. şiddet içermemesi izlemesi ve oynaması fazlasıyla zevkli olan bu oyun bayanlarında büyük bir bölümünün ilgisini çekmektedir. tenis oyunları grubundan olması nedeniyle rakipler arasında bir file bulunur dolayısıyla herkes kendine ayrılan sahada oynar topu tüytop diye anılır ve fazlasıyla zararsızdır bu yüzden sakatlanma ve yaralanma riski yoktur her yaşta ve her performans düzeyinde oynanır ve zevk verir kişiyi zorlamaz aşırı yüklenmenin sonucu kötü olmaz özellikle ayak hareketleriyle saha tutma ve hamleleriyle türklerin ata sporu olan kılıç kullanmaya benzer

0

kort ve kort ekipmanları::
kort 40mm genişliğindeki cizgilerle isaretli bir dikdörtgen şeklinde olacaktır
kortu isaretleyen cizgiler kolayca secilebilir ve tercihen beyaz ya da sari olacaktır
tüm çizgiler sahanin belirlemiş oldukları bölümünü oluşturacaktır
direkler kort yüzeyinden 1. 55 metre yüksekliğinde olacak ve kural 1.10 da öngörüldüğü gibi file geriliğinde dik duracaktır direkler ya da direkt destekleri korta değmeyecektir
direkler teklerde oynası çiftlerde oynasa çiftler tarafı çizgilerin yerleştirilecektir
file 15 milimetreden az ve 20 milimetreden fazla olmayacak şekilde file delikleri olan eşit kalınlıkta koyu renk ince kordon'un oluşacaktır file 760 milimetre boyunda ve en az 6 nokta 1 metre eninde olacaktı filenin üst kenarı şeridin içinden geçen kordon veya veya kablo üzerinde 75 milimetrelik beyaz çift şeritli çevrili olacaktı bu şerit kordon veya kablo dayana olacaktır kordon ya da kablo sıkıca girilecek ve renklerin en yüksek noktasına aşmayacaktır filinin en yüksek yeri court yüzeyinden itibaren kortun merkezinden 1.52 4 metre olacak çiftler taraf çizgileri üzerine 1.55 metre olacaktır filmleri ile direkler arasında boşluk olmayacaktı gerektiğinde file bütünlüğüne gitar file boyu direklere

0

badminton prensip olarak tenise çok benzer fakat servis atışında ayaklar yerde olmalı. her set 15 puanlık ve setlerde 2 puan fark olmadığında oyun devam eder . püsküllü top gibi değilde daha çok uçabilen bir top vardır. uzun raketi vardır . tenis raketi gibi sert değil uzun esnek ve daha sağlıksız bir rakettir . rakip sahaya topu geçirmeniz gerekli top yere değmeli aynı tenis gibi oynanan bir oyundur . ben bu oyunun tam olarak spor gibi değil de bir plaj oyunu eğlence gibi kullanılmasını isterim. çünkü eğlenceli ve tam oyun gibi birşey kurallı değil aramızda yere düşürmeden oyanamaya çalışmakta çok güzel

0

tennis oyununa benzer fakat topu farklıdır.

0

badminton oyununda 2 farklı grup vardır ortada küçük bir bir 55 santimlik yüksekliğinde bir file vardır rakip takımlar topu kuş tüy kadar hafif olan o topu karşı tarafa geçirmek için çabalarlar oyundaki amaç rakip takımın sahasına badminton topunun düşürmektir seti kazanma sayısı 15 dir fakat rakip takımla aranızda 2 sayı fark olması gerekmektedir eğer siz 15 rakip takım 14 ise aranızda 2 puanlık fark olana kadar oyun devam etmektedir aslında eğlenceli bir oyundur

0

topu yere düşürmeyeceksin raketlerle oynaşır ve çok zevkli bir spordur

0

badminton 2 kişi ile oynan bir spordur. raket ve tüy topla oynan tesine çok benzer oyundur. kapalı spor salonunda oynanır. her set 21 sayıdır iki seti alan kazanır. tek çift karışık çiftler olarak oynanır. badmintonu ilk bulanlar ise hintlilerdir.

0

badminton en az iki kişiyle oynanır. badminton oyununun özel iki raketi ve özel bir tüylü topu vardır. topa ilk vurulduğunda hızlı gider ancak düşerken yavaşlar. bunun sebebi topun arkasında kuyruk şeklindeki tüylerdir. normal tenis oyunuyla aynı mantıkta olan badminton sahasına topu düşüren kişi sayı kaybeder. amaç karşı tarafın alanına topu düşürmektir. topu sektirmek yasaktır ve tek vurma hakkınız vardır. masa tenisi ile de farkı topun alana bir kez değmesine izin verilen masa tenisine nazaran badmintonda topun yere değmemesi ve alanın dışına vurduğunuz topun çıkmaması gerekmektedir.

0

badminton topu hafif; sanki tüylerden yapılmış gibi bir toptur. raket ile oynanır. tenis gibidir ama raketi ve topu daha hafiftir. en az 2 en fazla 4 kişiyle oynanır. keyifli ve zaman geçirmek için ideal bir oyundur.

0

tenisin masasız halidir top rakibin alanının içine düştüğü zaman sayıyı kazanırsın. 2 kişi ile oynanır

0

badminton 2 kişilik oynanan tenis oyununa benzeten bir oyundur. rakipler birbirilerinin sahalarına düşürdükleri top ile puan toplamaya çalışırlar. her set 15 puandan oluşur ve 15 puanı toplayan ilk kişi seti kazanmış olur. oyunun kimden başlayacağı ise yazı-tura ile belirlenir. badminton oyununa servis ile başlanır ve yazı turada kazanan kişi oyuna başlar. seti başlatan oyuncu topu raketle bel seviyesini geçmeyecek şekilde karşı tarafa gönderir. topun mantarlı tarafı aşağıya doğru bakmalıdır. servis atılırken ayak teması yerden kesilmemelidir. karşı taraf maça hazır olmadan oyun oynanmaya başlarsa kural ihlali olarak sayılır.

0

kaz tüylerinden yapılan toplarla raket kullanarak oynanır, tenise benzer bir oyundur.

0

kaz tüyünden yapılmış top ve raketlerle oynanıyor, 2 kişi yada 2 şer kişilik 2 takım karşılıklı oynar. file üzerinden rakipler birbirlerinin alanına topu atarlar, yere düşüren kaybeder.

0

badminton her oyunda oldupu gibi takım halinde oynanan bir oyundur. iki kişilik takım ya da ikişer kişi ile oynanan bir oyundur. tenis oyununa benzer bir oyun olması ile dikkat çeken bir oyun olan badminton da amaç topu rakip sahaya ulaştırmaktır. futbol sporunda olduğu gibi oyuna kimin başlayacağı ya da ilk hamleyi kimin yapacağı yazı tura atışı ile belirlenir ve taraf ve atış seçilir. puan olarakda setler halinde oynanan bir oyundur ve puanlama açısından voleybol ile birebir aynı olduğu göze çarpmaktadır. çünkü voleybolda olduğu gibi her set 15 puandan oluşur ve en az 2 farka ulaşılırsa ulaşan taraf seti kazanır fakat voleybolda set sayısı için ilk ulaşılması gereken puan 25 dir. voleybolda da olduğu gibi atışın kuralları vardır. belden yukarıda bir tutuş şekli ile atış yapılır ve kesinlikle ayakların ikiside yere basmak zorundadır. atış için öncelikle topu karşılayacak takımın hazır olması beklenir eğer hazır olmadan atış yapılırsa ihlal edilmiş sayılır kural ve geçersiz sayılır. ayrıca badminton oyununun atası olarakda çinliler gösterilmektedir
millattan önce beşinci yüzyılda badmintona benzer bir oyun oynarlarmış. modern şekli ile de 1800 lü yıllarda almanyanın münih kentinde olimpiyatlarda gösteri olarak oynanarak tanıtımı yapılmıştır. türkiye de ise badminton federasyon olarak tesisleşmeye 1991 tarihinde kurularak gidilmiştir. iki adet raket ve kaz tüyünden yapılan bir topla tenisi andıran bir oyun olsada atış teknikleri açısından farklı bir çizgi çizmektedir badminton.