0

çok güzel bir soru. paris st germain ve juventus bulunduğu liglerde özellikle de juventus büyük bir ambargo koyuyor. buna bayern münihi de dahil edebiliriz. fransa da aslında jardim döneminde monaco paris st germainin önünde şampiyon olabilme başarısını göstermiştir. fakat parisin gerek mali gücü gerekse fransa da bulunduğu konum onları ülkenin en cazip takımı haline getiriyor. fransa ligi seyir zevki çok düşük bir lig ve paris st germain dışında ki bütün takımların 3 aşağı 5 yukarı birbirini yenecek seviye de olduğunu düşünüyorum. baktığınız zaman lyon,marsilya,st ettiene,lille, monaco bunlar neredeyse mali anlamda olmasa da sahaya koydukları mücadeleye bakarsak birbirine denk ve yakın takımlar. ortaya koydukları oyunda pek bir fark olmuyor ancak devreye paris st germain girdiği zaman işin rengi tamamen değişiyor. buda fransa liginin seyir zevkini en aşağılara çekiyor. fakat italya için aynı şeyi söylemem mümkün değil. evet juventusun orada çok ağır bir ambargosu var diğer liglere oranla çok daha farklı bir ambargo bu ancak italya ligi seyir zevki ingiltereden sonra en yüksek olan lig bence. şimdi juventusu bir kenara koyalım ve takımların hepsine tek tek bakalım. napoli. son 5-6 sene de inanılmaz bir atılım yaptılar ve çok iyi bir takım kurdular özellikle sarri yönetiminde avrupada da sürekli yer almalarından sonra iyice çıtayı üst seviyelere çıkarmaya başladılar. napoli dışında romayı ele alalım mesela. kadrolarında ki genç oyuncuların potansiyelleri inanılmaz seviye de ve harika bir takıma sahipler. barcelona ile eşleştikleri şampiyonlar ligi karşılaşmasında barcelonaya deplasmanda 4-1 yenilmelerine rağmen evlerinde 3-0 ile geçerek onları eleyip yarı finale çıkma başarısını elde etmişlerdi. juventustan daha ileriye gitmişlerdi yani geçen sene neredeyse. öte yandan interi ele alalım. kadrosunun juventustan çok bir farkı yok aslında interin. emin olun sadece 1 gömlek fark vardır juventus ve interin kadroları arasında. interi satın alan iş adamı önemli atılımlar yaptı takıma. büyük potansiyelli oyuncuları olmasının yanı sıra italyanın en iyi forvetine de sahipler zaten. mauro icardi. bu sebepten dolayı her ne kadar şampiyonlar liginde bu sene gruptan çıkamamış olsalar da onlarda italya liginde ki rekabette sürekli bu rekabetin içerisinde oluyorlar. öte yandan milan ve lazioya bakalım. milan da son zamanlarda yavaş yavaş kadrosunu eski günlerde ki gibi güçlendirmeye başlıyor ve eski günlerine dönmek için bir çaba sarf ediyor. buna ilk olarak uefa kupasını alarak başlamak istiyorlar çünkü şampiyonlar ligine gitmenin en kolay yolu uefa şampiyonluğu. onlar da kupa 2 de yani uefa kupasında bu sene başarı elde edip yollarına gelecek sene şampiyonlar liginde devam etmek isteyeceklerdir. lazio da bu sene oldukça başarılı bir grafik çiziyor onlarda kadrolarında son derece önemli isimleri bulunduruyorlar. italya ligi aslında yukarıda da belirttiğim gibi çok rekabetçi ve keyifli bir ligdir. yani sadece rekabete juventus dahil değil tek eksik bu italya' da.

0

kesinlikle evet heyecanı düşürüyor ligde çünkü bu takımlara rakip olabilecek bir takımlar yok o liglerde bu yüzden seyir zevki azalıyor.

0

tabiki çeker. kimse sonucu bellı olan bir lig izlemeyi sevmez.

0

bu güzel bir bakış acisi..
psg nasilsa şampiyon boşver!
juventus şampiyon bosver!
ama bir bundesliga?
her takim şampiyonluğa aday ve her takimda her futbolcu yetenek sergiliyor.
frankurt...
hoffeniem i düşünün? loge çıktığı ilk senesinde direk şampiyonluğa oynadılar.
tamam bayern ambargo koydu eyvallah.. lakin her takimin müthiş bir şekli var artik bundesliga dan. bu güçlerini avrupa arenasında cok iyi gösteriyorlar. ama italyan ve fransiz takimlarinin cogu dökülüyor.

0

her ülkede iki takım başı çeker sadece psg ve juventus değil.