0

oncelikle maasin biraz yuksek olsq ii olur ihtiyaclarini gidrdikten snra kumbaraya atack paran kalacak biyere botcun olmiycak rahat rahat atacaksin her ay az az cok cok atacaksin boriktirceksin

0

para biriktirirken nelere dikkat etmeliyiz para biriktirirken öncelikle kazandığın paranın miktarının biraz çok olması gerekiyor ki yani çok olması gerekiyor ki paran arttın ve biriksin değilse para öyle yetmediği yerde para biriktirmek gerçekten imkansız bir şey yani ....... egerki 3000 tl gibi bir maaşınız varsa ev kirası elektirik su ayıracaksınız evin ihtiyaçları vs kalan parayı bir kenara atarsak eğer olur olmaz yere harcamazsak her ay belli bir miktar kenara atma durumumuz varsa eğer o şekilde biriktirme imkanımız olur artı ek iş olarak kendimize yönelik bir kişi bulursak alalım ve o ek işten kazandığım parayı kesinlikle harcadım paraya karıştırmaz san mutlaka bir birikim sağlanacaktır tabi olur olmaz yerlere para harcamayı bırakmak gerekiryani bu şekilde kenarı ya bir para atma şansın olur bunu ben yapamıyorum maalesef çünkü şu an durumumuz onu göstermiyor ölç oku elimize de pek bir para geçmiyor çünkü zar zor yetiştirdiğiniz için eki olan kazancımızı da ihtiyaçlarımıza mecburen vermek durumunda oluyoruz o yüzden benim böyle bir şansım olmadı ama dediğim gibi biriktirme yönünde bu şekilde yapılırsa kenarı para atmak mümkün olur en başta maaşının biraz fazla olması bir de ek gelir yaparken o parayı gözününde bulundurmamak ve o parayı tamamen kenara atılırsa gelir sağlanır diye düşünüyorum

0

oncelikle para biriktirmeye istekli ve kararli olmak gerekiyor. sonra kesinlikle 5 kurusu onemsememezlik yapmayin. cunku gun geliyor, 5 kurusu arar hale geliyoruz. kendi paraniza gore bir butce ayarlayin. daha fazla birikim yapabilmek icin eline gelen parayi ve masraflara giden parayi goz onune sermeniz lazim. sonra gelen giden parayi goz onune serdikten sonra birikim icin ayirabilecegin bif miktar var mi? 100 tl gibi 200 tl gibi. eger yoksa yaptigin butcede mutfak icin ayirdigin parayi indirim takip ederek ortalama ne kadsr harcayabilecegini cikarman lazim. ayni sekilde temizlik urunleri filan. marketlerin halk gunu indirimlerinde bir urunde 10 kurus bir urunde 50 kurus dusuk bulduğun zaman onlara yonelerek masraflarini bir tik asagi cekebilirsin. 10 kurus 10 kurustur. bir gunde boyle boyle 1 lira bile fark saglasan kumbaraya daha fazla para atman demek.

0

eğer para biriktirmek istediğin zaman bir kumbara bırakıp pazara gittiğin zaman elinden kalan parayı kumbaraya atmak ve fazla israf etmemek gereksiz şeylere para harcamamak öyle yaparsak para biriktirir ama maalesef günümüzde geçim sıkıntısı çok zor ve her şey çok pahalı para biriktirmek zaten zordur en çok ay başını nasıl yetişeceğim diye kendimizi para alıyoruz çünkü ay sonu nasıl geliyor bir bakıyorsun kira geldi kirayı ödüyorsun diğer kira kapıdadır yani bir kiracı bir asgari ücretle çalışan biri için para biriktirmek zaten zor çok borca girmezse o da onun karadır. bir de eğer çocuk varsa çocuğun eğitim masrafı çocuğun servis parası yani normal biri için gerçekten para biriktirme çok zor en azından bizim için çok zordur.

0

borçlar bitecekte para biriktirecem diye düşünme asla olmuyor gereksiz harcamaları çıkarırsan hayatından birikir

0

istek ve ihtiyaç arasındaki farkı iyi bilmek gerekir. bir ürünü gerçekten ihtiyaç duymuyorsanız almayın. para biriktirmek için bu çok önemli bence

0

öncelikle minimalizmi biraz biraz benimsemek gerekiyor diye düşünüyorum. zaten ciddi bir şey için para biriktirmeye karar veren biri, gereksiz lükslerden kaçınabilmeli. giderlere dikkat edip, gereksiz lükslere para harcamayınca, gayet de güzel para biriktirilebilir.

0

bir kere ”şu an durumum sıkışık, daha sonra biriktirmeye başlarım.” diye düşünüp ertelemeye yeltenirsen baştan kaybettin çünkü hiç biriktiremeyeceksin. bu işin sonu yoktur arkadaşlar. sakın böyle bir düşünceye kapılma, hemen kalk kendine bir kumbara al. kırılarak açılanlardan. günde 1 tl biriktirmenin de ayıplanacak veya dalga geçilecek bir yanı yoktur. sadece başlayın, gerisi gelir… sonracığıma, ”her gün düzenli kenara koyuyorum ama çok az birikiyor, bu kadarcık parayı biriktirmesem de olur.” diye karamsarlık yapmayacaksın. her ay kenara attığınız o para; yatırım için de kullandığınız takdirde size güzel bir güvence olacaktır. ama ayda 2 tane kahve ya da 2 şişe bira az içtiniz diye ölmezsiniz. ”şimdi bu para lazım; kullanayım, sonra tekrar biriktiririm.” diye iradesizlik göstermeyeceksin.. belli bir miktar birikince hemen harcayayım modunda değil de doğru yatırım araçlarında değerlendireceksin. eğer bunları başarırsan birikim yapman zorlaşmamış olacak. :)

1

bir biriktirebilsem sana formülünü yazarım da bende de durum vahim

0

market alışverişlerini yaparken ,ihtiyaç listesini hazırlayarak gitmek. market den ekstra ihtiyacınız olmayan malzemeleri almamış olursunuz hemde paranız cebinize kalır.bu durumda da para biriktirmiş olursunuz. kar etmiş olursunuz.

0

ben bozuk para biriktirmeyi daha çok seviyorum. hem sesi hemde görüntüsü bana daha çok hitap ediyor. ve daha kolay birikiyor. bu şekilde bir televizyon bir elektrik süpürgesi aldım. şuan da hala biriktiriyorum çok keyifli :) konumuza gelecek olursak,parayı biriktirirken daha çok nasıl biriktirebilirim,bundan daha iyi nasıl olura odaklanırsanız,onu nereye harcayağınızı düşünmek yerine ozaman daha çok biriktirirsiniz. ben zeytin kavanozuyla başladım. o doldu şimdi orta boyda bi sandıkla devam ediyorum.hedefim damacana o parayı harcamayı hiç düşünmüyorum. çünkü kıtlık bilincine geçiyorsunuz nereye harcayacağınızı düşündüğünüz zaman böylece birikmiyor sevgiler.

0

ilk önce kumbara al kendine kolayca açıp parayı alamayacağın bir şey olursa güzel olur.
her ay belirli bir miktar ayır kendine ve bundan fazlasını harcama limiti geçme.
biriken parayla ne yapman gerektiğine karar ver bir hedef belirlersen daha hevesli olursun.