0

bir çocuğu iyi eğitmek için öncelikle bağırmak vurmak kızmak yok güzelce anlatın kesinlikle eve kesinlikle internet bilgisayar felan almayın alıstırmayım bu okul içinde zararlı olacaktır

1

öncelikle ebeveynler olarak biz kendimize dikkat etmeliyiz. çocukla bizleri model alıyor öncelikle. çocukların kafalarında çizdikleri portreler öncelikle anne babaları ve onların hayat tarzlarıdır.
okullarda veli toplantılarına katılıyorum, tanıdığım sorunlu aileler var, bu sorunlu ailelerinin çocukları da sorunlu ve öğretmenlerin de en çok şikayet ettikleri kişiler de o öğrencilerden oluşuyor.
kısacası “kendimize bakalım” çünkü biri bizi gözetliyor.

0

oncelikle cocuk yetistirmek zor bi is olsada anne baba olunca aliisyosun saygiyi ogreteceksin ilk once insanlara karsi laflari konusurken dikkt edeceksinki cocuk da ogrenmesin herkesin ogrttigini ogrenmiycek.

1

günümüzdeki sanılanın aksine çocuk eğitimi ilkokul yıllarından itibaren başlamaz.çocuk eğitimi ta bebeklik yıllarından itibaren başlar. çünkü çoğu araştırmacıya göre çocukların dünyaya dair görüşleri çok küçük yaşlarda oluşmaktadır.bu yüzden çocuğumuzu iyi bir şekilde yetiştirin iyi eğitim almasını istiyorsak ilk başta okuldan önce aile içerisinde aldığı eğitim önem arz etmekte. çünkü küçük yaşlarda özellikle öğrenmenin en hızlı olduğu yaşlarda çocuk aileden gördüğü herşeyi alır.anne babanın konuşması konuştuğu kelimeleri yaptığı tavırları yani anne babadan hayata dair her şeyi birebir onlarda izleyerek görerek alır. bu konudaki önemli psikologlardan biri olan sigmund freud'a göre insanların hayatı 6 yaşına kadar etraflarında aldıkları bilgiler vasıtasıyla oluşur ve bu muhteşem bilgi dağarcığını kendisi bilinçaltı kavramıyla aktarmıştır. bu psikolog insanların hayatının ileriki yaşlarında bu yıllarda oluşturmuş olduğu bilgilerle yani bilinç altından yönlendirilerek hayatını şekillendirdiğini ifade etmektedir. insan malum sosyal bir varlık olduğu için etrafında olan bitene dikkat eder ve aileden getirmiş olduğu kalıtımsal özellikler ile birlikte ikisini harmanlayarak dünyaya dair görüşler geliştirir. ilkokul yıllarından itibaren katılmış olduğu eğitim hayatında ise sosyal çevrenin gücü ve etkisi daha da artar çünkü burada ailenin haricinde öğretmenler ve arkadaşlar vasıtasıyla yeni görüşler ve düşünceler geliştirir.o yüzden aileler olarak çocuğumuzun iyi bir eğitim alıp kaliteli bir birey olmasını istiyorsak onun gelişim sürecinin her anında yanında olmalı ve bu sürece aktif olarak katılmak zorundayız. bu konuda bazı aileler çok başarılı bir performans sergilerken,bazı ailelerse okula başladıktan sonra çocuğun eğitim ve gelişimini tamamı ile okul ve öğretmenlerin üzerine yıkmakta.bu görüş tamam ile yanlıştır çünkü çocuk her ne kadar okulda öğretmenler ve arkadaşlarıyla belli birikimler ve yaşantılar geliştirsede aile desteği her zaman yanında olduğunu hissetmesi onun güçlü bir şekilde hayata karşı durmazsa açısından çok önemlidir.okuldaki öğretmenler çocuğun hangi alana yatkın olup hangi alanda başarılı olacağına dair bazı testler ve öngörülerde bulunsada,bu konuda aile fertleri de çocuğum yatkın olduğu alana dair öğretmenleriyle ve çocuğu ile iletişim halinde olarak onun için en ideal ve başarılı olacağı meslek dalına yönlendirme yapması gerekir. çünkü malum insan yetiştikten sonra ve iş hayatına başladıktan sonra hayatının büyük çoğunluğu işte geçmekte ve birey mutlu olmadığı ve isteyerek çalışmadığı bir işte yüksek bir performans başarı sergilemesi beklenemez.ailelerin bu konuda çocuğun ilgi ve isteklerini önem vermeli bu konuda çocuğu desteklemesi gerekir. örneğin çocuk ileriki yaşantısını babasının istediği meslekte değil kendi istediği meslekte sürdürmesi onun iç huzuru ve başarı potansiyelini arttırmakta. bu konuda son olarak söylemek istediğim ise özellikyaz tatillerinde çocukların sosyal ve sportif faaliyetleri yönlendirilmesi önemlidir