0

valla şu an çok güzel bir konu başlığına denk geldim. bugünlerde bide diziler çok abartmaya başladı.. zamanında bir kadın bir erkek dizisi çok insanları rahatsız ediyordu. çünkü hep +18 konuşmalar, şakalar, espriler yapılıyordu.

ister istemez de aileler tepki gösteriyordu. türk dizilerinden günümüzde cinsel olarak yok ama toplum ahlakı bence sadece cinsellik etkilemiyor. insanları varoş hayata eğilim sağlatan diziler de bu sıralar gündemde ve deli gibi reyting alıyor. hatta şaka değil türkiye nin en çok izlenen dizisi sırasında diyeyim siz anlayın onu. :)

türk dizilerinde genelde dediğim gibi cinsellik olarak bir kötü dizi zaten yapamazlar. fakat yabancı dizilerden bildiğim kadarıyla 3-5 dizi var onlar da çok açık sansürsüz takır takır yayınlanıyor yani. bizim ülkemizdeki gibi zorlanmıyorlar yayınlamakta.. ama yine de ben bu filtrelendirmenin mantıklı olduğunu düşünüyorum.dizi, sinema tarihinde yine de gelişmeye başladık diyebiliriz.

her ne kadar konuları başarısız olsa da çekim kalitesi, oyunculuk vs. artık biraz daha profesyonel olmaya başladı. konuyu biraz uzattım galiba kısacası ama yok yani şu an günümüzde türkiye de ahlakı bozan bir dizi yok cinsellik manasında :)

0

esra erol, seda sayan gibi kişilerin izdivaçları toplumun ahlakını bozuyordur ve genel izleyici kitlesi uyarsında bulunup ama bazı yaşlara uymiyan diziler de kişiye göre ahlak bozar bana göre.

0

şu dizilerdir diye ayırmam açıkcası hepsini katogori şeklinde aslında o kadar çok dizi varki saçma sapan. inanın kim kimin nesi kimin eli kimin cebinde durumları var düşündüğünüz zaman. yani dizilerde bunu çok normal birşey olarak sunuyorlar bizim önümüze. tamam belki hayatın içinden oluyor bazı diziler hayatın içinden olan şeyle de var illaki hayatta ahlaksızlık yok mu mesela dizilerde de oluyor elbet. ancak şöyle de bakmak lazım bu bir kaç değil artık ayyuka çıktı. bütün dizilerde mutlaka bir engel oluyor kavuşmak için örneğin adam veya kadın evli oluyor araya bir imkansızlık giriyor mesela mutlaka bir engel çıkarıyorlar anlayacağınız veya birbirinin kardeşine kardeşinin sevgilisine vs. kuzenine bilmem nesine aşık olan mı beraber olanı dersiniz yani böyle türlü türlü şeyler veya arkadaşlar dostluklar arasında anlaşmazlık beraberlikler çiftlerin yalanları vs. yani o kadar çokki hangi biri nasıl ahlakı bozmasın. silahlar uçuşuyor filmlerde mesela çatışmalar çıkıyor . birbirine karşı olan saygıları bozuluyor insanın eski diziler hiç böyle dğeildi çok sıcak çok samimiydi aynı zamanda eski filmlerde yeşilçam da öyleydi bu bakımdan da keyif verirdi hala da izlemesi keyif veriyor bence ondan çok özlemden dolayı izleniyor günümüzde yeşilçam. bu dişleri niçin böyle yapıyorlar ben anlamıyorum tamam hatayı içinden olsun ama bu kadar çok bu kadar abatlı gözler önünde doğrumu insanlara nasıl örnek olunuyor biraz düşünülmeli.

0

ülkemizdeki televizyon izleyicisinin gerçekten değişik bir seyir zevkleri var. bunu deme sebebim nerede böyle anlamsız ve toplum açısından zararlı içerik ve mesajlara sahip olan diziler varsa ciddi büyük reytingler alarak uzun soluklu dizi haline geliyor ve verdikleri zarar da çok yüksek düzeyde oluyor. diziler üzerinden gidecek olursam ilk aklıma gelen dizi arka sıradakiler dizisi oldu.hayat bilgisi dizisinin aksine bu dizide perran kutman gibi usta bir oyuncu da vardı, arka sıradakiler dizisi öğrenciliğin ders çalışıp kitap okumak ve bilim ve eğitim alanında kendini geliştirmek yerine, aşk serserilik ve hocaya saygısızlık ve kavga üzerine odaklandı. uzun yıllar boyunca da vizyonda kalarak öğrenciler üzerinde ciddi etki yaptı.bu tarz dizilerin yapmış olduğu etkileri görmek tahmini olarak 10 ile 15 yıl sonrasında kendini göstermeye başlıyor. pembe dizi vari okul dizisi olan arka sıradakiler dizisi, öğrencilerin kutsal meslek olan öğretmenlik mesleğine saygı duymamalarını yeri geldiği zaman hocaya saygısızlık yapıp bağırıp çağırmalarının normal bir davranışmış gibi gösterdi.tamam öğrencilerde bir genç birey olarak önemsenmelidir ve görüşleri dikkate alınmalıdır bu çok önemli. fakat öğretmenlere de bu öğrencileri hayata hazırlanmak için onca yıl eğitim alıp emek veriyor bu emekleri de hafife alınmalı ve saygı gösterilmelidir. dünyanın en önde gelen kolejleri ne baktığımız zaman öğrenci merkezli eğitim vardır fakat öğretmen sınıfta ve eğitimde bir otoritedir ve saygı duyulur ve sınıfta öğrencinin kesinlikle çiğnememesi gereken kurallar vardır.ve zengin insanlar yüklü miktarda paralar yatırarak öğrencilerini bu katı disiplinli okullarda okutarak hayata hazır hale gelmelerini sağlarlar. diyar bahsetmek istediğim dizi ise kıvanç tatlıtuğ, nebahat çehre ve beren saat gibi önemli oyuncuların yer aldığı aşk-ı memnu dizisidir. bu dizi toplumumuzun önemli değerlerinden biri olan aile kavramı ve aile içerisinde var olan yazılı olmayan kurallara ciddi boyutta zarar veren bir dizi oldu. ülke olarak var olan bir değerimiz yengene insan asılmaz ve onu yoldan çıkarmaz.tamam tanzimat döneminde yazılmış bir kitap olabilir ve avrupa özentisi ile yazılmış bir kitapta olan bu kitabı güncelleyerek , büyük kitlelere ulaşabilmesini sağlamak toplumun için ve toplum hayatı için açılmış zehirli bir tohumdur. günümüzdeki dizilerden bahsedecek olursam da bu konuda tasvip etmediğim ve olumsuz etkilere yol açtığını düşündüğüm dizi ise çukur dizisidir.

0

dizi ismi yazarsak ;

aski memnun
esra erol programlari
yemin
sila
bizim hikaye
arka siradakiler
baska aklima gelmedi

0

toplumumuzun kizlarimin annelerimizin cocuklarimizin ogullarimizin babalarimizin kocalarimizin kadinlarimizin ogretmenlerimizin mudurlerimizin sokaktaki insanlarin coldeki insanlarin kutupdaki insanlarin genclerimizin ve kendi sahsimizin ahlakini neredeyse dizilerin %99 bozuyor.

her yil her ay her hafta her gun her saat her dakika her saniye ihtiyaclari gozumuze gozumuze sokuyorlar.pahali pahali villalar
son model ozel luks arabalar jeepler mercedesler bmwler audiler skodalar ford fokuslar woswogenler saraylar sahte cennetler konforlu yasami gozumuze gozumuze sokuyorlar.

lise ogrencisi olsan bile evde ortaminda 10 kilo makyajla dolasmayi.baldiri butu disarda oturmayi evde minik etekle taytla dolasmayi.ufak yasta ask yasamayi ogretiyorlar.her gun sevgili degistirmeyi.hocalarina mudurlerine ogretmenlerine edebiyay hocalarina turkce hocalarina asik olmayi.bir ust siniftaki okuyan batuhana asik olmayi ogretiyorlar.kredi cekip en luks hayati yasamayi keyfimize bakmak icin sadece kredi cekmenin yeterli oldugunu.ve sonun ihtihara mecbur biraktiriyorlar.