0

türkiye cumhuriyeti 2 dünya savaşı'na girmeme kararını vermiştir ancak bu karar diğer devletler için aynı sonucu doğurmamıştır 2 dünya savaşı nas okumak isteyen istenen türkiye cumhuriyeti kararında direnç göstermiştir

0

türkiye yeni bir kurtuluş savaşından çıkmış ülkenin gelişmesi için atılımlar yapmaya çalışan zayıf bir devletti bunun sonucu olarak ikinci dünya savaşına girmeye niyeti yoktu zor kazandığı bağımsızlığını ve yeni kurulan cumhuriyeti korumak için tarafsızlık politikası izliyordu bir yandan da komşu ülkelerle ve büyük devletlerle antlaşmalar imzalamaktaydı. almanlar ile saldırmazlık antlaşması imzalanmış. ingiltere ve fransa ile karşılıklı yardım antlaşması imzalanmış. sadabat paktı balkan antantı gibi anlaşmalar yaparak komşu ülkelerle sınırların korunması için anlaşılmıştır. bütün bu çabalar sonucu yeni cumhuriyet savaşa katılmamıştır.

1

türkiye o yıllar da savaşan devletler gibi güçlü olmadığı için ve savaşmasını gerektirir bir saldırı da yapılmadığı için tarafsızlık politikasını uygulamıştır. büyük devletler yani o zamanın süper güç leri bir birlerini yedikten sonra kazanan tarafta savaşa katılmıştır. yanlız savaşa katılma sebebi ise de nato ya üye olabilmesi içindir. çünkü savaşan ülkeler den ingiltere ve abd nato yu kurmuş, fransa ile birlikte ve demişler ki 2. dünya savaşına bizim safımız da katılmayan hiç bir devlet bu kuruluşa üye olamaz denemiştin.
benim bildiğim bu kadar. kolay gelsin. bol kazançlar.

0

türkiye savaşı tarafsız bir şekde izlemiş ve içine girmemeye çalışmıştır.