0

doğumdan ölüme kadar geçen hayatımızda gelişen olaylara kader denir. kader değişkenlik gösteren birşeydir. yapılmaması gereken bir şeyi yaparsak bu kader olmaktan çıkar. ama birde önüne geçemediğimiz durumlar vardır. işte bunlara kader denir.

0

ben kadere inanmıyorum çünkü sen ne yaparsan hayatın ona göre şekilleniyor

0

ben kadere inanan bir insanım.kaderde ne varsa onu yaşarız.kaderin önüne geçemeyiz.kimse geçemez.allah alnımıza neyi yazdıysa onu yaşarız.sınamaya ve sorgulamaya hakkımız yok

1

evet kadere inanıyorum, kader türk halkının belki %90ının bildiğinin aksine, daha farklı ve çok daha karmaşık bir kavramdır. kader bilinenin aksine önceden yazılıp sonradan oynanan bir senaryo gibi değildir, kaderi belirleyen insanlardır, insanlar özgür iradeleriyle özgürce hareket ederler. kaderimde varmış oldu gibi şeyler yanlış kavramlar yanlış yani. kaderi tam olarak şöyle düşünmek gerek; insan hayatını yaşar, istediğini yapar ve yaptığı şeylerde de özgürce karar verir ve hayatında olanlar da kendi yaptığı seçeneklerden dolayı olur, pekii o zaman kader nedir; kader de işte tam olarak bu olan ve olacak olan tüm her şeyin daha önceden allah tarafından bilinip yazılmasıdır. allah geleceği ve gaib’i bilir, allahtan başkası da bilemez. insanlar hayatlarında kararlarında özgürler ve herkes kendi seçtiği şekilde yaşar hayatı. allah da olacak olanları daha önceden bilir ve yazar, kader de budur. yani allah benim bu acıları yaşamamı veya bu hataları yapmamı istediği için yapmıyorum, ben bunları yaşayacağım şeyler yaptığım için bunları yaşıyorum ve bunlar olacağı için kaderimde var, kaderimde var olduğu için bunlar oluyor değil yani. bilmem anlatabildim mi :)