0

iniyorum . kaderimizin önceden çizilip yazıldığını ama ona yön verebikdigimizi dusunenlerdenim.

0

inancımız, dinimiz gereği kadere inanmamız lazım ama ben nasip kısmet yada neyse o olur kavramlarına önceden inanan birisi idim ama artık böyle düşünceler bana beklemekten başka birşey kazandırmıyor. artık kendi kaderimi kendim çizmek yada kendi nasibimi kendim kazanmak adına çalışmalar yapıyor çabalıyorum, elbette kader diye birşey var ona birşey demiyorum ama herşeyi de kadere bırakırsan yolunun nerelere gideceğini bilemezsin onun için kendi kaderini kendin çizmek adına çalışmalar çabalar göstermelisiniz daha başarılı olucaksınız.

0

bazen yazılı olan kaderı kendın secersın sana bır cok secenek sunulmustur ve sen o seceneklerın arasından bırını secer ve kaderımmıs dersın aslından allahuteala sana bır suru secenek sunmustur sen kendı kaderını kendın cızersın bazen ama asıl olan anılyazısı hıc bır zaman deısmez

0

kadere inanırım. ama her şey kaderimmiş deyip oturmam yerimde. uğraşırım, çabalarım, allah'ın verdiği şeylere şükrederim, dertlerine sabreder tevekkül ederim. ama kaderim deyip hiçbir uğraşta bulunmadan oturup beklemek kader değildir.