1

bitcoin’in bugün 10. yaş günü. gelecekte kripto para dünyası nasıl şekillenecek?

Satoshi Nakamoto 10 yıl önce Bitcoin projesi üzerinde çalıştığını duyurdu. Bugün geldiğimiz noktada sizin kripto para dünyası ile alakalı yorumlarınız nelerdir?

98 cevap
0

günümüzün hızla gelişen dünyasnıda artık bitcoin gibi kripto paralın gelecekteki şekillenmesi için tam olarak hayatımıın merkezine gireceği yönünde bir tahminde bulunabilirz bence. gelişen teknoloji ile birlikte inslar artık tüketime ve üretime karşı farklı bakış açıları kazanmaa başladı. şuandaki bitcoin kripto paranın da isanlara sundğu kolaylık ile brilikte gelensekselleşmiş olandan uzaklaşıp teknolojik olana doğru hızlı hızlı koşar adım bir gidiş olduğunu düşünyorum.

0

teknoloji geliştikçe sanal paralar daha çok artacaktır

0

teknoloji ilerledikçe dijitallik ve sanallık da artacak yani kripto paralar daha da değerlenebilir. gerçek paraların ve kredi kartlarının geçerliliği azalabilir gibi duruyor

0

takip edilemez bir sistem olduğu için değeri 10 yılda 10 katına çıkmıştır. 2 bitcoine pizza söyleyip yiyen insanlar vardı. şuan durum görüldüğü gibi farklı. sistem açığı çok fazla ve sistem kazma işlemi yani mining üzerinden yürüyor. geleceği konusunda bir çok kıyamet senaryoları kurulsa da bitcoin ilke ödeme yapan sistemler arttı. artık soyut bir şekilde yapılan iş somut bir paraya dönüşüyor. bu olay insanların işine geldiğinden fazla talep durumunda. geleceği kesinlikle vardır. bunun yanı sıra bitcoin gibi artan diğer sistemler bulunuyor fakat herkes biliyor bitcoin kadar değeri artacak coin yok. okuduğunuz için teşekkürler. hoşça kalın.

0

kisacasi artik kağit ve madeni para yerine küçük bir telefon uygulamasi veya küçük bir kod ile artik herşeyi yapabileceğiz gibi duruyor tabi ki düşünmesi bile çok mantiksiz seyyar saticilar ne yapacak :) garip ama teknolojinin böyle gelişmesi sonucu bizi nelerin beklediğini kimse bilmiyor albert einstein in bir sözü vardir "3.dünya savaşini bilemem ama 4.sü kesinlikle taş ve sopalarla yapilacak" çünkü bir yerden sonra teknoloji duracak komünizm aslinda çok mantikli yoksa böyle gidersek bazi ülkeler artik yok sayilacak büyük savaşlar çikacak faşist bir dünya da yaşiyoruz parasi olan ülke herşeyi yapiyor bakin abd ye dünyayi yönetiyor tabi böyle bir konudan yola çikarak nasil buraya gelindiğinide anlayamiyor insan :))

0

gelecekte kripto paralar gerçek paraların yerini tutacak gibi görünüyor.

0

kripto para biliyosunuz sadece bitcoin yok artık birçok kripto para olmaya başladı ve bir çok ülke bu para birimlerini resmi olarak kabul ettiğini duymuştum.ilerde madeni veya kağıt para diye bişey kalmaycak hatta uretilmiycek bile şimdi bile kağıt parayı çok az kullanıyoruz herşey dijitale taşınacak ve dijital olacak paralarda kripto paralarda ve gönderme hızı şu anda bile maxsimum

0

bir çok insanın aksine bitcoin piyasasının patlayacağına inananlardanım.. ekonomi eğitimi alan biriyim. sermayenin teknolojinin gereklililiğine ve gelişimine inanırım ama bitcoin türevi ödeme yöntemlerinin güvenilirliği konusunda yeterince tatminkar değilim.

0

bitcoinin yakaladığı bu ivme ve kazandığı değer ile anlaşılan o ki, elimizde tutabildiğimiz fiziksel paralar yakın bir gelecekte tarihe karışacaktır.
ama bitcoine ulaşmak oldukça zor olduğu için alternatif kripto paralar bulundu.
mesela bitcoin in en yakın rakibi etherium şu an hem pahalı hemde ulaşımı bitcoinden daha pahalı.
dikkat etmemiz gereken bir şey var;
oda güvenilir sanal cüzdanlarda paralarımızı saklamak.
çünkü devir,teknoloji devri.
hackerlerin cüzdanınızı patlatması kaçınılmaz bir son olabilir.
o yüzden kripto para kullanımına dikkat etmeniz gerekli.

0

kripto para demek sanal para demektir.gelecekte kağıt ve bozuk paranın hayatımızdan çıkacağının işaretidir.her şeyi elektronik olarak ödeyeceğiz yani parayı görmeden hissetmeden para ödeyeceğiz bu şu anlama geliyor çok para kazanacağız çok tükeceğiz çok çabuk dünyamızı bitireceğiz gereğinden fazla harcama yapacağız.

0

son dönemlerde düşüşe geçen bitcoin kripto para piyasasında değer kaybetmeye devam etmiştir. onunla beraber kaybettiği değeri tekrar kazanmak için yoğun çaba sarf eden bitcoin kullanıcılarının zarar ettikleri de görülmüştür. bu zararı telafi etmek adına düşük fiyat ile tekrar alım yapanların bitcoinde tekrar bir yükselme bekledikleri görülüyor. bununla birlikte kripto para birimlerinin bazılarında yükseliş devam ederken bazıları da değer kaybetmeye devam ediyor. önümüzdeki günlerde kripto paralarda ciddi artışların olacağı ekonomistler tarafından tahmin edilen bir durumdur.

0

ilerde etkilerin daha çok olcağını söylüyorlar kimsenin yönetmediği bir para şekli olduğu için ve daha çok sanal ortama ilerlediğimiz ilerde önemi daha çok olabilir şuan çoğu kişi ilgilenmiyor

0

sonuçta elle tutulur bir para değil ne olacağını bilemeyiz fakat dünya piyasasını etkileyeceği kesin
para alan kişi sayısı artar çok kişi alırsa kripto paranın değeri düşer

0

10 yıl öncesinden belliydi zaten birgün kağıt para yani elle tutulur paranın yerini sanal paraların alacağı şuanda tam olarak gerçekleşmemiş olsada bir 10 sene sonra tamanen sanal paraya dönceik başta bitcoin olmak üzere bitcoin değer kaybı olucak ama 5 sene sonra tekrar bir uçuşa geçicektir .

0

her şey bitecek ve sadece kriptoparalar devreye girecek

0

tahminim bu para sistemi yeni dünya düzeninin para birimi olacak zenginler daga zengin fakirler daha fakir gibi biri yıllarca ugrasıcak biri gelip neyi var neyi yok hacklicek haksız kazanc fazlalasıcak bu sistemi yayıcaklardır dünya kötüye gidicek belliki keşke herkez şirinlerdeki gibi mutlu olsa

1

bitcoin ve türleri şuan yaygınlığını arttırarak devam ediyor ve ileri piyasalarda büyük ihtimalle yatırım kaynaklarının başını cekicekler tabi bitcoin bu olayın öncüsü olacak diğer kripto. para birimleri de bu piyasadan paylarını almak için büyüme kapasitesi sini arttırmak zorunda kalacak ve. yenilikler getiricek ethereum altcoin bycoin blochain exen bayebit bitexen bunlar piyasalarını iyice genişletip normal paraların önüne geçerek yıkılması zor bir piyasa oluşturacakdir ve yeni sistem teknolojinin de yardımıyla ayakta kalıp tek idari yatırım ve piyasa uygulaması olacaktır .

0

kripto paralar gelecekte kullanacak olan para birimi benim görüşme göre değerli madenler ve kripto paralar olacak artık her şey sanal paradan ibaret olacak alışverişlerde her şey sanal para ile gerçekleşecek bitcoin onuncu yılını doldurmuş ve gayet güzel bir ilerleme kat etti insanlar henüz tamamen alışmış değiller fakat çoğu alışverişlerde bitcoin kullanılmakta

0

kripto para özellikle teknoloji devrinde yaşadığımız bu dönemde hızlıca gelişen ve hayatımıza yavaş yavaş giren bir olgu oldu ve bu giderek artacaktır.bunun artmasına neden olan şey ise teknolojiyle her gün daha fazla yakınlaşıyor olmamız ve hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesi olayıdır.teknolojik gelişmeler tam tersi yönde gelişmediği için bu şekilde olacak ve kripto para da cebimizdeki dünyanın bir parçası haline gelecek ve birçok iş, uygulama, hizmet vb. bununla gerçekleşecektir ki bu kaçınılmaz bir şey.bitcoin ise kripto paralar içerisinde en çok öne çıkan ve adını duyuran bir kripto para oldu ve gelişmesi aynı şekilde yükselecektir.

0

kripto paralardan çok anlamam internetten çok anladığımda söylenemez zaten ama sanki ileride havası sönecek gibi geliyor bana bu kripo paraların. o zaman da boşa gidebilir paran eğer yatırımın varsa. ama tam tersi de olabilir artık gelecekte herşey robotlarla olucağı otomatik sistemde olucağı söyleniyor belkide ilerde cüzdan bile taşımayabiliriz kripto paralarla ödeme yaparız hepimiz güzel de olur ay cüzdanı evde unuttum derdi olmaz