0

genellikle ramazan aylarında tüketilen tatlının adı güllaç'tır. güllaç çok lezzetli ve ağızda hoş bir tat bırakan tatlıdır. ramazan'ın gülü güllaç'tır. bence herkes bu tadı denemeli. özellikle süslemeleriyle daha güzel bir hal alıyor. fındık, nar, toz fıstık ile çok güzel bir tada kavuşuyor.

0

ramazan aylarında genellikle en çok tüketilen tatlı güllaç tatlısı oluyor. şerbetli olmaması daha rahat yenmesine ve ağırlık yapmamasını sağlıyor.

0

ramazan ayında tüketilen tatlı genellikle güllaçtır. güllaç yaprakları hazır olarak satılır evde yapılamıyor bildiğim kadarıyla. çok ince bir süt ağırlıklı katman diyebiliriz. arasına gül suyu serpiştirilerek yapılan güllaç tatlısını da toz antep fıstığı ve nar taneleriyle de süsleyebiliriz. bu tamamen zevk ve damak tadına kamış bir şeydir. fakat güllaç benim damak tadıma maalesef ki uymuyor. ramazan ayında ben pek tatlı da tüketemiyorum zaten. allah affetsin iftarda o kadar fazla yiyorum ki tatlıya yer kalmıyor bazen zorlayıp yesem de sahur da yemek yiyemiyorum ve ertesi gün zorluk çekiyorum.