0

feministler bayan kelimesine karşı çıkma sebepleri cinsiyet ayrımcılığı olduğu için kullanilmamasi isteniliyor. baymıyoruz çünkü bayandan türeyen bir cümle. birde 2 cinsiyet var kadın ve erkek o yuzden cinsiyet olarak sadece kadın kelimesi kullanılması doğru görülüyor.

0

bayan kelimesini cumhuriyet kadını olarak özleştirmelerinden kaynaklanmakdır. cumhuriyet kadını ise modern oldugu için yani bunun kölesi altında hissetiği için sevmezler.

0

çünkü bayan kelimesi bir cinsiyeti ifade edemez bayan sadece ''bay yada beyefendi'' gibi bir hitap kelimesidir. cinsiyet konu olduğu zaman kadın ve erkek vardır. feministler bayan kelimesini altında saklı olan algıdan dolayı sevmezler. feministlerin asıl rahatsızlığı ise kadını cinsel kimliğinden uzak tutmaya çalışan erkek egemen sistemin kadına dayattıklarıdır. bir kısım erkek bayan kelimesini kibarlık adına kullandıklarını söylese de feministler bunu da kabul etmez. amaç kibarlıksa hanımefendi kelimesi daha uygun olur derler. lafın kısası kadın ve erkek cinsiyettir bayan ve bay ise hitap.