0

ben yakın bir zamanda babamı kaybettim o hep şöyle derdi yaşlanınca bize sen bakacaksın evlenme .. ben de o gidince şimdi anneme aileme daha da bağlandım.. bu bir tercihtir aslında isteyen evlenebilir isteyen de ailesine bakmak ister onlarla yaşamak ister. elbette aileyle bazen anlaşamıyoruz biz çocuklar ama şöyle de düşünüyorum hala ailesiyle yaşayan insanlar belki şöyle düşünüyor olabilir onlar bana senelerce bakmış benim kahrımı çekmiş yememiş yedirmiş bakmış etmiş bir sürü şey yapmış şimdi ben de onların nazını çekeceğim olsun onların haklarını ödeyemem zaten ama sıra bende şimdi diyor da olabilir belki de bu yüzden onlarla kalmayı tercih etmiştir .

1

yani şu anda ailesine bağlı olan ve ailesi ile birlikte yaşamak isteyen çok az kişi var tahmin ediyorum çünkü genellikle okul okuyorlar okuldan sonra evleniyorlar evlendikten sonra da ailesiyle yaşamak ve oturmak istemiyorlar ayrı eve gitmek istiyorlar şu anda bir çok gencimiz en fazla bir bilgi 25 ya da 30 yıl ailesi ile birlikte yaşıyorlar o da evlenene kadar evlendikten sonra ayrı ev tutup ayrı eve çıkıyorlar ben bu zamanda hiç kimse belli bir yaşa kadar ailesine bağlı olduğunu zannetmiyorum.

0

şu an öğrenciyim, yaşım bir ay sonra 21 oluyor, en az 23üme kadar da ailemle beraber yaşamaya devam edeceğim. sonrasında da askerlik ve atama bekleme, sonra da düğün vs vs derken belki 25imden sonra bile ailemle yaşarım daha. yapacak bişey yok malesef ;)

0

yaş ilerledikçe aileyle yaşama durumu garip bir hal alır bence. bu tip insanlar genelde garibimsenir.