1

evet eski mahalle kültürünü ben de çok özledim eskiden mahallede muhabbet vardı güzel komşuluk vardı komşuların birbirine gidip gelmesi ve birbirini ziyaret etmesi birbirine çay içmeye gitmesi kahvaltı yapmaya çağırılması ama şu anda hiçbir şey yok öyle kapı komşumuzu bile doğru dürüst tanıyamıyorum kimse kimseye güvenmiyor artık gerçekten eski mahalle kültürünü ben çok özledim.

0

yani eski mahalle kültürü derken, birnevi o zamanki komşuluğu özlüyor insan. eski zamanın komşulukları. yeni gelen, yeni taşınan biri olduğu zaman kek veya börek yapılır götürülürdü. yardımlaşılırdı. halı yıkamalar bile bir gün belirlenir komşular olarak hemen yardımlaşırdık. daha doğrusu o zamanların komşuluğu güzeldi. sanırım özlenen bu. keşke hep böyle kalabilseydik. artık akraba içlerinde bile bir menfaat var. yani nasıl desem. bencilleştik galiba biraz. eskiye özlemin bundan olduğunu düşünüyorum ben. daha bir sıcak ortam vardı. şimdi daha kasıntı geliyor bana bu ortam. kapı komşumuzu tanımıyorum mesela şuan.

0

evet eski mahalle kültürü çok güzeldi mahallede herkes birbirini tanırdi konuşurdu ederdi şimdi kimse birbirini tanımıyor ve apartmanda biri ölse kokar gider eskiden bir şey olurdu herkes koşar gelirdi şimdi öyle değil ama.

1

evet kardeşim ya ben çok özlüyorum eski mahalle kültürünü. sanki eskiden herşey daha güzel ve samimiydi. şimdi herşey yapmacık ve sıkıcı geliyor bana. eskiden komşuluk vardı sohbet vardı. şimdilerde ne sohbet var ne de komşuluk. herkes kendi dünyasında, kendi menfaati peşinde ne yazık ki.