0

çocuklar kurallar belirliyse anne bana bunları yapıyorsa zaten çocukta uyar. çocuklar taklit ederek başlarlar hayatlarina ve çok akıllılar. yemek saati herkesin sofrada beraber yemesinin aile için çok önemli olduğunu, yemek yerken çatal bıçak ve kaşık kullanılması gerektiğini,sofraya ayak uzaltilmayacagini ve doydugunda kalkmak istersen de kalkabilir miyim ben doydun diye belirtmek gerektiğini anlattigimizda zaten onlar hemen anliyorlar.konuşmak yeterli bazen çocuklar için.

0

bence sofra adabı büyüklere de öğretilmeli bu adabı çoğu anne babalar bile bilmiyor. işte bu kültürün bir şekilde yerleşmesi gerekiyor. yoksa saygısız insanlar yetiştiriyoruz . üzücü.....

0

çocuklara bir şeyi öğretmek istiyorsak onlara örnek olmalıyız. mesela ellerimizi yıkamadan sofraya oturmamak gerektiğini çocuğa öğreteceksek öncelikle gel oğlum veya gel kızım deyip birlikte el yıkayarak öğretmeliyiz. çocuklara sorumluluk vererek de öğrenme işini gerçekleştirebiliriz. bu her şey için geçerlidir bir şeyi öğretmek istiyorsak onu önce kendimiz yapmalıyız.

0

çocuklar öğrenime aç oldukları için öncelikle takliden daha sonra açıklayarak tahkiki yani manası kavrayarak öğretmek gerekir.

0

çocuklar gördüklerini taklit ederler onlara küçük yaşta sofrada yemek yemeyi gösterirseniz o bu kültürü öğrenmiş olur.