0

annem coğrafya öğretmeni. o koydu benim adımı .. işte nehirin bir büyüğü müydü küçüğü müydü neydi tam hatırlamıyorum ama işte irmak isminin anlamı :))

0

ya benim adım çok tehlikeli bir anlamı var aslında ismimi iki heceye ayırmam gerekiyor. gök zaten belli han ise eski türklerde han hakan demek padişah kral gibi anlama geliyor yani adım iki heceden açıklarsak eğer göklerin kralı gibi bişey oluyor ama türkiye de birçok insanın işmi gökhan belki başka anlam da çıkaran olmuştır

0

ismimin anlamı arapça da ses anlamına geliyor. kimin koyduğuna gelince orası biraz karışık aslında annem ve babam ayrı ayrı isim düşünmüşler ve ikisi de birbirlerinin karar verdikleri isimleri sevmemişler. ikisi de inat etmiş kendi seçtikleri isim olacak diye. en son hoca gelmiş kulağıma ezan okuyup ismimi koymaya fakat ortada bir isim yokmuş. kuzenim o zamanlar yeni yeni konuşmaya başlamış ve ismimi söylemiş bu olsun demiş herkes aynı anda çok beğenmiş ve ortak olarak bu ismin konmasına da karar kılmışlar böylece çok değerli ismim bana verilmiş olmuş. aslında kulağıma babaannemin ismi de söylenmiş fakat nüfus cüzdanım da tek ismim var babaannemim ismini yazdırmamışlar.

0

ismimin anlami medine de ki dağ ismim ortak bir karar