1

yani belli bir saat ya da gün veremiyorum temizlik için. ufak tefek temizlikler için her an bir süpürge açabiliyoruz ya da yere, koltuğa bir sıvı dökülebiliyor, yeri koltuğu orayı burayı silebiliyoruz. ama işte büyük temizlik olarak 2 haftalık ya da aylık olarak yapıyoruz. mesela köye gittiğimiz zaman şuan oturduğumuz ev en az 20 gün en fazla 35 gün olmak kaysıyla kapalı kalabiliyor. ysni bu da evde eşyaların üzerinde baya bir toz tabakasının birikmesi demek. yoksa evin içinde genel olarak temizlik yaptığımızda haftalık yaparız. çok çabuk toz bağlayabiliyor çünkü eşyaların üzeri. büyük temizlik dediğimde işte dip köşe temizliğe girmek yani.

0

evimiz için her gün temizlik yaparız hatta bazen öyle oluyor ki sabah süpürdüğümüz bir yeri akşam tekrar süpürmek zorunda kalabiliyoruz.

2

evimizi gün aşırı temizleriz. hiç bir şey yapmasak evi süpürüp sileriz. ayda bir defa da daha büyük temizlik yaparız. dip köşe temizlenir. ama yani özel olarak bir tarih ve zaman yoktur. evin ne zaman temizliğe ihtiyacı varsa o zaman temizleriz yani. temizlik ihtiyaçtan doğar zaten.