0

ben böreğin içinde de severim ıspanağı, kavurmasını da severim. ama kavurmasında üstüne yumurta kırılacak. yumurtalı ıspanağı çok seviyorum. börekte ayrı bir tadı oluyoe ıspanağın. bak canım çekti şimdi. yarın eve dönerken markete uğrayayım da ıspanak varsa alayım bir bağ. yufkacıdan da 2 tane yufka alır küçük borcamlarımdan birine yapayım bir ıspanaklı börek. faydalı bir besin zaten. çok severim ıspanağı. içerisinde bulunan demir sayesinde alınması gereken bir besin.

0

ispanaklı börek çok güzel en sevdiğim börek ıspanaklı börektir gözlemeside çok severim

0

böreğin içinde hiç sevmiyorum .böreği bir patates peynir kıyma olunca içinde o şekilde seviyorum . kıymayı kavuruyoruz soğanı katıyoruz biraz yağla tabi.. sonra biraz toz şeker ve salça falan katıyoruz sonra ıspanakları.. ama onları da önce güzel güzel sirkeli suda bekletiyoruz sonra tek tek yıkıyoruz. önce sap kısımlarını yapraklarından ayırıp minik minik doğruyoruz sonra ayrı bir kaba da yaprakları. kıyma soğan yağla kavurulurken o esnada atıyoruz saplarını bir müddet kavurup da yapraklarını atıyorum bu kadar sonra biraz biraz karıştırınca oluyor zaten ölmüş oluyorlar..

0

ispanağı börekten çok severim sonra yumurtalı şekli ve kıymalı şeklini de çok severim yemek dışında pastalar için de kullanırız .örneğin geçen gün ıspanaklı yaş pasta yaptım çok güzeldi ıspanaklı kek yapıp robottan geçirip sahte fıstık yapıp buzdolabına attım. başka sefere başka pasta malzemelerini kullanabilmek için küçük keklerden yaptım hatta.

1

ıspanağı hem böreğin içindeyken hem de kavurmalı şekilde severim. tadı çok lezzetli oluyor öyle. annem ara sıra fırında ıspanaklı börek yapıyor tadı çok güzel oluyor. zaten ıspanak çok sağlıklı bir sebze. normalde çocuklar sebze yemezler. hatta yeşillik türü sebzeleri hiç ağızlarına bile sürmezler. çocukları küçüklükten alıştırırsak sebze yemeye, ileride zihin ve vücut olarak faydalarnı görürüz. abur cuburlardan uzak durmak gerekiyor. ileride hep hastalık yapıyorlar onlar.