0

yerel seçimlerde vatandaş tarafından seçilir. 5 yıl boyuncu görev yaparlar. seçim zamanı seçim listesini düzenler askerlik çağına gelenlerin listesini hazırlar. mahallenin eksiklerinin giderilmesi için gerekli yerlere başvuru yapar. seçim zamanı seçmen kağıtlarını dağıtır.

0

muhtarın görevlerini bilmiyorum ama şu anki muhtarların hiçbir görev yapmadıkları aşikârdır hepsi para dolabı para yiyici insanların kötüye kullandığı rant sağladığını meslekler içine girer

1

muhtar olarak hem ilin mahalle muhtarı hem de köyü idare eden en üst organ olan muhtar olmak üzere ikiye ayırabiliriz. muhtar bir ilin mahallesini ya da bir köyün genel işleriyle ilgilenen organdır. ayrıca seçim zamanlarında seçim sandık kurullarına katılmak, sandık seçim listelerini askıya kaldırmak veya askıdan kaldırmak, askerlik yaşı gelmiş kişilerin adlarını askıya çıkarmak, emlak beyan ile ilgili arsa bedel tespit çalışmalarında ve komisyonlarında bulunmak ya da görev almak, seferlik gibi zaman dilimlerinde çağrıya katkıda bulunmak, seçmen kağıtlarını ilgili adreslere dağıtmak, mahallede bulunan fakir kimseleri tespit edep onlara bir takım ihtiyaçlar konusunda devletten yardım talep etmek ve yerine getirmek, vatandaşların mahalle ilgili sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek için çaba göstermek, mahallenin genel işlerini yürütmek.