0

sogan yemeklere tad verır sogansız yemek lezzetli olmaz her yemekte bulundurmak gerekır sogan saglık acısındanda tuketmek ıyı olacaktır sofrada bıle yemeklerle yenılebılır bence sogansız yemek lezzetli olmaz benım düşüncem bu

0

pişmiş soğan güzeldir ham halini yemek sana kalmış ya da salatlıklarda tat veriyor

0

soğan tüm nimetler arasında hiç şüphesiz en iyi olanların başında gelir .soğansız yemek yapmak gerçekten lezzetsiz bir yemek yapmaktan farkı olmaz. soğan kokusu ve dokusu itibariyle harika bir yemek için olmazsa olmaz mihenk taşlarındandır . soğan kuru fasulye nohut gibi yemeklerin değişmezidir.soğan içerisinde bulundurduğu lezzet itibariyle gerçekten harika bir malzeme olarak karşımıza çıkar . aslına bakarsanız bu denli önemli ve kolay yetişen bir şeyin neden bu kadar pahalı olduğu tartışma konusu olmuştur ülkemizde. ekimi ve toplanması gerçekten en kolay şeylerden birisidir soğan ve patates. soğanın belli bir iş gücüne ihtiyacı yoktur aslında .soğanın toplanması gerçekten çok kolaydır ve bakım istemeyen bir malzemedir. bu malzeme maalesef son zamanlarda ülkemizde yeteri kadar ekilmediği ve kötü hava şartlarının olmasıyla kilosu 15 liraları bile görmüştür. soğansız yemek yapmak gerçekten düşünülemez aynı zamanda salatalarımızın da vazgeçilmez ürünlerinden biridir. ancak bir gerçek vardır ki soğanın geçmi aslında sanıldığı kadar eski değildir.lale devrine kadar dayanmaktadır .daha önce osmanlı mutfağında çok fazla kullanılmayan bir besin olan soğan son yıllarda ülkemizde de gerçekten de çok önemli olduğu anlaşılmıştır .bir yandan da gerçekten soğanın antibiyotik görevi gördüğü tartışılmaz bir konudur .soğan gerçekten hastalığa karşı bir koruyucu görevi görür .bu soğanın eşsiz bir nimet olması için tartışılmaz önemde bir şeydir .

0

öncelikle soğan yemeklere tat vermek için atılır yemek soğanlı olunca daha tadı güzel olur ve hoş bir kokusu olur soğan yemekleri güzel olur ve soğan yemeği girdiği zamanda sağlık açısından da katkısı vardır.