0

yine fabrika üretimi oluyor gezen tavuk yumurtaları tek farkla onlara bahçe tarzı bir alan yapılmış ve orada belli saatler arasında gezebiliyorlar. tıpkı hapis hayatı olarak düşünün hava almak için dışarıya çıkarılan mahkumlar misali yavrucaklar bahçe görüntüsü verilmiş alanlarda gezdikleri için onlara gezen tavuk yumurtası deniliyor. halbuki gezen tavuk yumurtası başlığı altında yine hazır yemlerle beslenmiş, hormonlu tavuklardan elde edilen yumurtalar yiyoruz biz. bir tavuğun yetişkin hal alabilmesi için bir kaç ay geçmesi gerekirken ne hikmetse bu tavuklar civcivlik sürelerini yaklaşık otuz günde tamamlayıp yumurta vermeye başlıyorlar. ben gezen tavuk yumurtasına da fabrika yumurtasına da karşıyım. köyler de yetişen güzelim tavuklara ne olmuş gidin oralardan alın yumurtalarınızı biz öyle yapıyoruz. hem vatandaşımız kazanıyor köy halkı ekmek parası çıkartıyor hem de sağlıklı besleniyorsunuz var mı bundan daha güzeli. bence yok. siz de söylediğim yöntemi kullanabilirsiniz hem de daha sağlıklı beslenmiş olursunuz. hormonlu gıdalar yiye yine ne hale getirdiler bizi.

0

sağlıklı organik olduğunu düşünülüyor.. yani hayvan ne yapıyor geziyor kendisi istediği zaman yiyor istediğini o şekilde . insanlar zorlamadan bir şeyler yiyor hayvan kendi istediği gibi . en sağlıklısı da budur zaten . aynısı diğer hayvanlar için de geçerli kendi hallerine bırakacaklar hayvan istediği zaman istediği kadar yiyecek yoksa insana bile zorla bir şeyler yedirildiğinde ne yapar kusar mesela hayvanlara da ne yedirirlerse o kadar zararlı onlar için de bizim için de . çünkü yumurtası da kendi eti de sıkıntılı olur kendi kendine büyümesi lazım atıyorum 10 günde değil de 20-30 günde büyümesi lazım mesela..

0

gezen tavuk yumurtalarının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. fabrika tavukları ilaçlar ile hızlı hızlı büyütülüyor. onlara güvenmiyorum.