0

aslinda oncrlikle tarim ve hayvancilik kokenli kisilerin bu isi yapmasini tercih ederim ben. niye diye soracak olursan belli bir yasa grlmis kisilerin hayvanciligi ogrenip tam anlamiyla yapana kadar baya hayvan telef eder diye dusunuyorum. yine cocuklugunda bu isi gormus, bilmis olmasi lazim. yoksa yapildiginda o kadar guzel gelirler elde edilebilir hayvanciliktan. hayvanin etinden ziyade sutunden de yararlanildigi icin (tavuk filan besleniyorsa yumurtasi) yani sutu peynire, yogurda cevirme imkani var. eger dogru hamlede dogru stratrjileri uygularlarsa daha fazla bile kazanabilirler. ki hayvancilikla ugrasan kisi evinin crvresinr de meyve agaclari ekebilir, yine evinin dibinde olan bahcesinde ufak tefek domatestir, biberdir gibi seyleri de yapabilme imkanin var. yani cok az para harcsnabilir bu sayede. hayvanlari otlatmaya gotursen bile belli zamanlarda goturecegin icin ya da yem verilecrkse belli zamanlarda kontrol edileceginden zaman kalir yani insana.

0

çobanlık çok zor mesleklerdendir kişi severek yapmazsa eğer yapılacak iş değildir fakat hayvanlar çobana aitse eğer getirisi çok yüksektir iyi paralar kazanılıyor diye biliyorum. yok hayvanlar çobana ait değilse çok az para kazanılıyor.

0

genelde hayvan başına fiyatlar belirleniyo fakat çoğu insan asgari ücret tercih ediyo bence doğru olanda bu insnların hakkını yememek lazım