0

sarah jio'dan son kamelya, kelebek adası; zülfü livaneli'den kardeşimin hikayesi, serenad, bir kedi bir adam bir ölüm, son ada, huzursuzluk; canan tan'dan sızı, başıbozuk sevdalar, kelepçe okunması gereken kitaplar arasında. tabi bunların yanında dünya klasiklerinden dostoyevski suç ve ceza kesinlikle önerilir.

0

sabahattin ali kitaplarını kesinlikle okumalısınız bana kalırsa çünkü çok güzel gerek dili gerek romanları konuları. özellikle içimizdeki şeytan ve kürk mantolu madonna oldukça önemli benim için bunun yanında turgut özakman kitapları mutlaka okunmalıdır bana kalırsa tarih konusunda çok başarılı bir yazar olduğunu düşünüyorum. şu çılgın türküler, diriliş 1915 gibi bir ço kitabı oldukça önemli kitaplar bana kalırsa okunması gereken kitaplar. jack landon martın eden kitabı da oldukça önemli be güzel bir kitap bana kalırsa, günahkar, sofia'nın dünyası, fakir baykurttan eşekli kütüphaneci yine okunması gereken çok önemli bir kitap bana kalırsa. yine klasikler den ana kitabı, oblomov, inana ne ile yaşar, yer altında notlar vb. bir çok klasik bence okunması gerekir oldukça önemli. nietczshe ağladığında irvın. d yolom yazarı bu kitapta yine oldukça önemli bana kalırsa kınaması gerekir felsefe ve psikolojik bir kitap. yine cengiz aytmatov kitapları da okunması gerken kitaplar arasında bana kalırsa hasan ali toptaş, orhan kemal, ahmet hamdi tampınar, yaşar kemal gibi yazarlarsa okunması gereken çok önemli yazarlar bana kalırsa. ayrıca semerkant, alamut kalesi gibi kitaplarda tarih için oldukça güzel kitaplar bana kalırsa okunması gerekir.

0

öncelikle okunması gereken kitaplar dünya klasikleri de bunlardan bazıları da suç ve ceza, don kişot,1984, hayvan çiftliği, şeker portakalı bu tarz kitaplar çok öneriliyor.