0

valla ben pek haklarında güzel şeyler düşünmüyorum yani ne yalan söyleyeyim diziler eskisi gibi değil çok kötü olumsuz içeriklere sahipler öesela oturup aikece bir dizi izleyemez hale geldik çünkü ahlak dışı sahneler içeriyorlar ve gittikçe bu sahneler artıyor ayrıca bunun dışında bide mesela hep aile yapısını bozmaya çalışır gibi bilmem kim kime ne yapıyor kimin eli kimin cebinde belli değil bunlar toplumu kötü yönlendiriyor ondan sonra sürekli silahlı çatışmaşı diziler çıkarıyorlar insanları silah kullanmaya teşvik eder gibi buok kötü bişey sürekli yalan dolanlar dönüyor diziler artık normal hayattan çok kopuk bi şekilde sürdürülüyor tamam tabiki olaylar olabilir merak uyandırabilir ama sırf izlenmek için bu kadar abartöaya ve toplumun aile yapısına aykırı şeyler yapmaya ne gerek var belkide toplumumuz bu yüzden gittikçe kötüye gidiyor baksanıza ailevi bağlarımız her geçen gün daha da azalmaktadır içimizde sevgi merhamet kalmamış çocuklarımız kötü alışkanlıklar ediniyor yuvalar dağılıyor insanlar öldürülüyor ne gerek var insan biraz örnek ölacak diziler yapar dimi niye biri de çıkıp biraz daha örnek nitelikte bi fikir ortaya atmıyor ki ilka birbirimizi öldürüp katletmemiz mi gerekiyor bu kadar canileşmiş olamayız ya ben o yüzden çok dizi izlemiyorum çocuklarım olursa da onlara da izlettirmem yani bu ne hep kötülük hep kötülük başka bişey yok sanki. biz bunun için mi dizi izliyoruz daha kaliteli işler yapın beyin bedava sonuçta insanları birbirine düşürecek fikirler üretmeyin içiniz bu kadar pis mi ondan mı bu fikirler çıkıyor kafanızdan

0

türk dizilerinin bazıları yut dışında da çok tutuluyorlar.özellikle arap ülkelerinde seviliyorlar.benimde severek izlediğim diziler var.bunun yanında çok saçma sapan dizilerde oluyor.ama bunlar zaten seyredilmedikleri için fazla yayında kalmıyor.

1

bir iki tanesi hariç pek beğenmiyorum ve izlemiyorum eski diziler günümüzün dizilerin bin kat daha güzel.özellike bizimkiler,avrupa yakası,ekmek teknesi mükemmel dizilerdi .ama şimdiki diziler ahlak sistemi çökmüş ve hep aynı konuları işliyorlar kimin eli kimin belinde bellide değil.sağolsun rtükde el atmıyor.dizilerin konusuda hep aynı illaki bir ihanet,tecavüz,imkansız aşk ve sosyete söz konusu ve budq insanı bayıyor.o yüzden genellikle yabancı dizi ve flim tercih ederim .mesela game of thorenes,lucifer,the 100 gibi diziler hoşuma gidiyor çünkü konuları farklı.izlemenizide tavsiye ederim

0

çok güzel yorum sorusu uzun uzun anlatabileceğim bir soru sorduğun için öncelikle teşekkür etmek isterim.
şimdi bazı diziler var mesela arka sokak gibi çok uzun yıllar ailece hep beraber izlenebileceğimiz çok güzel diziler var.
ama bazı dizilerde çok aşırı derecede argo kelimeler var bu dizilere örnek vermek istemiyorum şuan ama çok var.
ben daha çok yabancı dizi izleyen birisi olarak türk dizilerini özellikle son yıllarda çok iyi buluyorum ancak hep belirli kanallardan çıkıyor böyle diziler.
aksiyon ve aşk konularını çok iyi işleyen dizilerimiz var ama korku ve komedi dizilerinde sanıldığı kadar ileride olamadığımızı da biliyorum .
hep aşk dizisi izleyecek de değiliz.
aksiyon dizi olarak örnek verilecek o kadar çok dizimiz var ki burada yazmaya yorulurum ondan dolayı yazmayacağım.
sonuç olarak türk dizileri hint dizilerine göre kat kat iyi ve dünya sıralamasında ülkeler arasına çok rahatlıkla katılacağını düşünüyorum...

0

türk dizileri artık eskisi gibi izlenmiyor . başlamış olan çoğu dizi en iyi yapımlar bile tutmazsa eğer seyredilmiyor seyirci tarafından ilgi görmüyor . her türk dizisi çok iyi olmuyor ve senarist sorunu var sanırım eskisi kadar çok dizi de oynamıyor televizyonlar da . senaryo eksikliğinden dolayı çoğu dizi yayından kalkıyor. hep aynı içerikler hikayeler yer alıyor birbirine çok benziyor . daha çok zengin fakir durumları işleniyor veya cinayetler , kardeş kavgaları , eş kavgaları , şiddet içerikli diziler ve tarih dizileri her alıyor . birbirini tekrarlayan birbirine çok benzeyen hikayeler yer aldıkça izlenmiyor yeterince tutulmuyor . yabancı diziler yapım olarak kaliteli ve daha güzel olabiliyor . türk dizileri henüz yabancı diziler kadar gelişmiş değil . ama bu konu da ilerlemeler kaydediyoruz. örneğin, internet dizileri çıktı ve bunlarda oldukça seyredilen güzel konulu diziler olabiliyor . teknolojiyle birlikte televizyon eskisi gibi rağbet görmüyor . ben dizi seyreden ve seven biri olarak eski dizileri daha güzel buluyorum . daha öğretici daha güzel konular işleniyordu . özellikle yeşilçam efsaneydi. gerçi filmdi ama çok daha öğretici şeyler yer alıyordu. bugüne baktığımız da geçmişe özlem duyuyoruz ve geçmişte olan diziler konuşuyoruz . günümüz dizilerin de daha iyi hikayeler ve daha iyi konularla yapılan işler olsa diziler uzun süreli tutma şansını yakalayabilir .

0

artık diziler yerli değil ki hepsi yabancı dizilerden uyarlama ilk br kaç bölüm çok etkiliyor sonra saçmalamaya başlıyor hepsi . es kaza ilk sezon güzel ise ikinci sezon sıkmaya başlıyor. televizyon izleyicileri artık dizilerin sonlarını olacakları tahmin edebiliyor. her biri birbirine benziyor. hele ki yaz dizileri daha fragmandan ne olduğu belli oluyor.

0

çok güzel bir sözle cevaba başlamak istiyorum. '' yerli diziler yersiz uzun. '' evet arkadaşlar öncelikle ilk görüşüm bu. tabii ki keşke bitmese dediğiniz diziler de vardır. herkesin zevk anlayışı farklı. başladığından beri benimde bunu söylediğim bir tane dizi var. çukur dizisini oldukça beğeniyorum. belki de kendime yakın hissettiğim içindir. evet bir şeyi kendinize ne kadar yakın hissederseniz o kadar içine giriyorsunuz ve bitmesini hiç istemiyorsunuz. diğer yandan baktığımda sürekli aynı şeyleri görmek canımı sıkıyor. evet türk dizileri genellikle böyle. bir yapım başlıyor beğenilmiyor ve kaldırılıyor. aynı hikaye bir süre sonra farklı oyuncu kadrosu ile tekrar ekranlara geliyor ve bu sefer oldukça sevilebiliyor. demek ki aslında işin özü oyunculuk. ne kadar başarılı olunursa hikaye o kadar benimsetiliyor izleyiciye. bu periyot tabii ki hikaye unutulana kadar devam ediyor ve yeni şekli öyle konuyor ekranlara. biraz dikkatli olursanız sizde bunu fark edebilirsiniz. ayrıca gereksiz sansürler hakkında bir iki şey söylemek istiyorum. arkadaşlar emin olan evlerimizde dizilerdekinden daha fazla küfür ediliyor ve sigara ile alkol tüketiliyor. yapmayın böyle şeyler lütfen. dizinin bütün samimiyeti gidiyor. şimdi ben bunu söylediğimde biri çıkıp diyecek ki sence dizinin samimiyeti küfür mü ? tabii ki değil. sadece akıcılığın bozulmasından rahatsızım. kendinizi hikayeye kaptırmış izlerken birden gelen sansür kafanızı başka yere götürüyor ve sansürü düşünüyorsunuz ardından birden bire izlediğiniz sahneden kopuyorsunuz. dizilerde küfrün olması bence gayet normal. izleyen çocuklar zaten küfrün de kötü bir şey olduğunu görmeli. ayrıca küfür içeren dizileri çocukların uyku saatinden sonraya da koyabilirsiniz. veya internette yayınlandıklarında sansürü kaldırabilirsiniz ve yaş filtresi getirebilirsiniz. son dönemde internette de aynı sansür uygulanmaya başladı. inanın bu konuda yalnız olduğumu düşünmüyorum. konuyu da çok dağıtmak istemiyorum. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

0

bir çoğu kalitesiz diyebilirim. tabii ki içlerinden beğendiklerim vardır ama inanın ya iki ya üçtür bu sayı.

0

fazla uzun sürüyorlar. on sezonu aşan diziler var ne anlatılıyor bu kadar nasıl uzuyor konular şaşıp kalıyorum.

0

biz bu sektörde gerçekten başarısız bir ülkeyiz sadece kemal sunal filmleri ile bir adım öndeyiz.