0

adalet ve zulüm birbirinin karşıtı iki kavramdır bir yerde hak hukuk ve doğruluk varsa o yerde zulüm yoktur zulmün bulunduğu yerde ise haksızlık adaletsizlik kötülük kural tanımama(anarşistlik) gibi durumlar söz konusu olacağından o yerde zulüm vardır. bu atasözünden anladığım bu yönde

0

adalet olumlu bir kelime
zulüm olumsuz bir kelime olduğu için bir arada bulunmazlar

0

adalet insanlara eşit bakmak ,insanlara eşit muamelede davranmaktır.ihtiyacı olanların ihtiyacını gidererek her insanın aynı duruma gelmesini sağlar .bu adalet kavramı sayesinde herkese iyilik ve güzellik gelmiş olur.eğer ki ülkeleri yöneten insanlar adil olsa adalet duygusu olmuş olsa tüm dünyada açlık vs . kesinlikle olmaz. afrikadaki açlık oranı o kadar yüksek ki her gün neredeyse binlerce çocuk ve yetişkin açlıktan ve susuzluktan hayatını kaybediyor. bunun temel sebebi aslında dünyadaki zenginlerin dünyadaki kaynakların yüzde 98 inin elinde bulundurması .yani daha doğrusu dünyadaki fakirlerin dağılımı atıyorum yüzde 20 ise ve bu yüzde 20lik kısım açlıktan ölecek kadar aç ve susuz ise dünyadaki zenginlikleri elinde bulunduran yüzde 20lik kısım onlara yardım etse gerçekten de kimse açlıktan olmaz.dünyada maalesef adalet olmadığı için zulüm var . zengin daha çok zengin olma yarışında fakirlerin elindekini ala ala güçlü zayıfın üstüne basa basa çıktığı için gerçekten durumlar çok kötü hale gelmiştir.eğer ki herkes birbirine yardımcı olsa dünya adil yönetilse gerçekten zerre kadar zulüm kalmaz. örneğin israil şuanda filistinde hakkı olmamasına rağmen topraklarını genişletmek zenginliğine zenginlik katmak için eziyor ve filistini işgal ediyor. aynı zamanda da amerika sözde barışı sağlamak için ortadoğudaki çoğu ülkeye girip orada çeşitli işkenceler ve işgaller yapmış ve bunlarda kanıtlanmıştır .yakın tarihte girmiş olduğu ırak işgalinde gerçekten de kötü hallere girmiş ve ırakta zülümler yapmış gerçek anlamda barışı sağlamak için geldiyse eğer halk orada refah görürdü ancak bunu başaramamıştır.bu söz gerçekten o yüzden de çok doğrudur.zülmün olmaması için adalet gereklidir.

1

adaliten olduğu yerde hak ve hukuk vardır, iyilik ve dürüstlük vardı, insanlık vardır, adaletin olduğu yerde haksızlık, hukuksuzluk, yolsuzluz, eziyet ve işkence , adam kayırma yoktur. hak edene hak ettiği ödül verilir.