0

keşke sadece sigara olsa alkol benzin meyve sebze seçimin ertesi günü benzine 19kuruş zam geldi 9.5liralık sigara 11lira oldu 1-2liralık ürün 4-5tl oldu 3000liraya eskiden aldigimiz parca suanda dolar yüzünden 5000lirayı aştı ve bu böyle giderse ciddi anlamda ülkece sorunlarimiz daha fazla artacak acilen üretim planına geçmemiz gerek anadoluda inek arı keçi koyun beslenmesi gerek debletin çiftçiye yarım etmesi lazım osmanlı üretime çok önem veren bir devletti örnek almamız lazım bir tarlayı üst üste 3sene ekmezsen devlet elinden toprakları alıp hakedene veriyordu çiftçiye imkan sunsak nmsadece hayvancılık ve hayvanciliktan geken ürünlerle bile işimiz rast gider mesela özelleştirilen her fabrikanın yerine yenisini açıp hem işsizlik sorununu giderir hemde ürerim yapmış oluruz türkiye eskiden uçak motoru bile yapabiliyordu şimdi şeker pancarını bile dışardan alıyoruz dünyanın en çok fındığı giresun ve ordudsn çıkıyor hatta nutella gibi ünlü firma türkiyeden fındık almakta ama sorun şu ki findigin senedeki kilo fiyatini ne üretici ne alıcı nede devlet belirliyor borsada inlar belirliyor resmen elimizdekini kaç tlye onlara saticagimizi inlar belirliyor

0

yaa bence artik kalksin su sigaralar sagliga zararli yani nasil icebiliyosunuzzz kendiniziiii zehirliyorsunuzzzz bence en guzeliiii zamlar gelicegine kokten kalkmaliiiii insanlarin yararina bu yapilmali cogu olumlerde zaten bu sigaralar yuzunden oluyor cok sacma yani bence kendimi tutamiyorum diye bisy yoktur hersey insanlarin elinde tutmak yada tutamamak hersey sizin elinizdeeeeee.

0

çok gereksiz bir karar. sonuçta sen sigaraya ne kadar zam yaparsan yap, kişi ne kadar bağımlıysa o kadar kullanmaya devam edecek, ona bir etkisi olmayacaktır. sonuçta o verdiği paraya rağmen, parayı verip sigarayı alıyorsa, o yönde onu hiç kimse ikna edemez. yani kullanmaya devam eder. eğer bir paket sigaraya 10 lira verip alıyorsa, 15 lira verip de alır, 20 lira verip de alır. sen asla onu sigarayı bırakması konusunda ikna edemezsin. o verdiği paraya bakmıyor ki zaten. acaba neden böyle bir zam yapma ihtiyacı duydular? sigarayı bırakmaya teşvik ettiklerini falan mı sanıyorlar? neyse bu konular bir yana, resmen adamı verdiği parayla rezil ediyorlar. kardeşim, sen hem sigara paketine yazıyorsun "sigara ölümdür" (buna benzer şeyler işte) yazıyorsun, ama ben marketine bir geliyorum orada bir marketlik sigara biriktirmişsiniz. sen hem sigara kötüdür, içme diyorsun. hem de satıyorsun. anlatmak istediğim şey, böyle zam yapacaklarına direk satmasınlar da millet kurtulsun şundan. hem sağlığa da zararlı bir de para veriyorlar. ben cidden anlamıyorum, şu işin sonunu getireceklerine şunun gibi "çözümler" arıyorlar. sen sadece millete fazladan para ödetiyorsun, onu alıyor yine içiyor. senin direk bu sigara denilen şeyin satışını durdurman gerekiyor. bu sigarayı tüketenlere de ayrı uyuz oluyorum. para veriyorlar, karşılığında sağlıklarından oluyorlar. kendi kuyularını kendileri kazıyorlar resmen. hem o kadar uyarıyoruz sağlıklarına zararlı diye, hem de "bırakacağım" diye her gün aynı şeyi içiyorlar. o sigara içenlerin bir gün kanser olmayacağı ne malum? hadi onu geçtim, sen devlet olarak nasıl sigara satışına izin verebilirsin? o kadar mağazalarda/alışveriş merkezlerinde sigarayı içene göz yumana para cezası vereceklerine direk ortadan kaldırsınlar da ceza kesmeye de gerek kalmasın. kısacası sigaraya zam yapmak işe yaramaz, sen fiyatına ne kadar istersen o kadar zam yap, içen adam yine kendi bildiğini okuyacak. sen sadece kendi cebine her kişi başına 3-5 kuruş daha fazla sokuyorsun. keşke şu sigara denilen şeyin satışı direk yasaklansa da kurtulsak.

2

yani maalesef sigaraya ne kadar zam gelirse gelsin hiç bir kullanıcı sigarayı bırakmıyor sigaraya zam gelene kadar sigaraya yasaklasa daha iyi olur çünkü ne kadar zam gelirse de hiç bir kullanıcı sigaradan vazgeçmez bunun yerinde sigara sağlığa zararlıdır paketlerin üstünde de yazılıdır buna rağmen yine de satışa izin veriliyor ve herkes bu sigara da nasibini alıyor tabii ki yasak olsaydı hiç kimse bu kadar rahat ve serbest içmezdi şu anda sokaklara bakıyorsun bile çocukların elinde sigara ile geziyor.

1

sigara sağlığa zararlıdır.eğer zamlar içmeyi azaltacak ise zam gelsin

2

yani sadece sigaraya degil kardeşim her şeye zam geliyor. is yok gelir düşük ama herşey ateş pahası.sigara tiryakisi biri olarak, ne kadar zam gelirse gelsin, ben bir sekilde yine alır içerim. böyle zam yaparak birşeylerin önüne geçemezler .seminer düzenlesinler, daha cok bilinçli çalışmalar yapsınlar bağımlılıklar ile ılgili. hem devletin görevi tiryaki insana sigarayi bıraktırmak değıl yeni nesilleri bu bağımlılıktan uzak tutmak için çalışmalar yapmak beni şahsi fikrim bu şekilde.

1

devlet sigaraya içkiye zam yapacağına bunlardan rant elde edeceğine esinlikle ve kesinlikle bunların satışını yasaklamalı ve kaldırmalı yani başımızda sonuçta müslüman diye bunlar bulunuyorlar müslüman bir devletin içki ve sigara satışı yapması ne kadar doğru olabilir ki...