0

sigara kullanmıyorum ama sigara zaten pahalıydı .yani alan yine alıyordu burada amaç insanların bırakmasını sağlamak değil ki vergi almak . yani vatandaşı düşünmek değil . sanki sadece sigaraya zam gelmiş gibi yahu elektriğe % 30 zam gelmiş bunlar temel ihtiyaçtır . benzine mazota gelen zamlar . yahu hadi benzini anladım da üreticinin can damarı mazota zam yaparsan eğer bu çiftçi taş mı yiyecek ayıptır ya . bunu neden kimse görmüyor anlamıyorum. ya iş sigarayı bırakmakta değil yani sen zaten dolaylı yoldan vereceksin o vergiyi . örnek veriyorum bir maaş sen alıyorsan bir maaşı da devlete veriyorsun neden saraylarda yemek için neden veriyorum ben bu parayı bana daha iyi hizmet edilsin diye . geçenlerde arkadaşımın çocuğu rahatsızlandı hastaneden randevu alacağız bir ay sonraya veriyor iyi de ben bir ay sonra öleceğim belki nedir bu hastane yaptık bana mı yaptınız . ticarethane gibi hastane işletiliyor artık ülkemizde bu kadar da para yenmemesi lazım ayıptır . yol yaptık diyorlar eve avrupa yakasından anadolu yakasına kamyon 175 liraya gidiyor o yapılan yollardan daha bunun bir de mazot masrafı var . bu nasıl bir para birimi ben bunu anlamıyorum . araba alıyorsun 1,6 2015 bir arabaya yaklaşık 600 lira bir dönemlik mtv yılda 1200 lira bu soygun . bugün gazete de okuyorum yeni hava alanın da tek lokanta varmış sahipler cumhurbaşkanımızın oğlu ve kızı .

0

sigaraya zam gelse de sigarayı içenler yine alacaklardır. malum sigara bağımlıları için bırakmak çok zor. ama bıraksalar iyi olur tabi ama. gerçi paket almasalar sarma sigara alırlar büyük ihtimal. yani sarma sigara paket sigaralara göre baya uygun yani. içmek isteyen sarma sigara içer ama yine içer yani...

0

sigaraya zam geldigi gibi her seye zam geldi. amaa iste mutfak ihityaclarimizi kesin aliyoruz. almasak olmuyor. ama sigara icmrk bana garip grliyor ya. ne buluyorsunuz bu sigara icmekte. yani en iyisi olmus zamlanmakla.. az icin. ya da hic icmeyin.

2

valla kardeşim tek sigaraya değıl herşeye zam yaptılar. gelir az gider çok. ne yapıcaz artık bilemiyorum. allah sonumuzu hayır etsin.