0

fibromiyalji nedir?

8 cevap
0

bu ağrıların çeşitli nedenleri olabiliyor, yani fibromiyalji, bazı nedenlerden kaynaklı [ hastalıklar tabii bu nedenler fakat adı konmamış, kemik erimesi ağrıları dahil buna ] olarak insan vücudunda ağrılar, böylece uykusuzluk, yorgun halsiz etme gibi şikayetlere sebep veren durumların bütününe verilmiş genel bir ad olarak görülebilir.

tüm bu olumsuz etkiler sonucu da fibromiyalji doktor doktor gezdiriyor.

0

fibromiyalji vücudun her tarafında hissedilebilen nedeni belirlenemeyen ağrılarla kendini belli eden bir tıb branşlarından nöroloji psikoloji, dahiliye vs hepsinin ilgi alanına giren bir hastalıktır. kaslarla ilgili gibi görünse de kaslardaki ve eklemlerdeki ağrı faktörü aslında sonuç gibi durabilmektedir. yalnız sırtta kol omuz boyun bölgesine girebilecek belli kasların bir noktada vücudun yanlış kullanımından kaynaklı olarak [ ve beslenme yanlışları her şeyde olduğu gibi dahildir, sonuçta insan vücudu yediklerinden ibaret soyutlanamaz ] düğüm şeklinde bir hal almasıdır ki bunun tedavisi de artık [ uzun süre bilgisayar kullanımı vs ile insan nasıl hor kullandıysa vücudunu bu oluşana kadar ] ancak fizik ve alternatif çareler [ ilaçlar ağrı kesmenin ötesine geçemiyor çünkü ] aramakla bulunabilir bulunabilirse.

sonuçta fibromiyalji öyle basit bir şekilde belirli ilaçlarla geçemiyor pek, kesin ilaçları yok gibi, egzama, astım vs. alerjik hastalıklar gibi tedavi konusunda onlarla benzeşiyor denebilir.

0

bel boyun sırt ve kalça bölgelerinde devamlı olarak süren bir kas( iskelet)
ağrısıdır.

0

bildiğim kadarıyla vücutta çeşitli yerlerin belli bölgelerin hatta her yerin ağrıması gibi bir eklem rahatsızlığı olsa gerek

0

son zamanlarda adını sıkça duyduğum bir şey romatizma hastalığı gibi ayakların ağrımasına falan sebep oluyor. vücut ağırlaşıyor sanki insan uyuyor ama uyumuyormuş gibi sürekli yorgun ve bitkin oluyor.

0

fibromiyalji, geceleri yeterince uyumanıza rağmen sabah kalktığınızda kendinizi hiç uyumamış gibi hissettiren yumuşak doku romatizmasıdır. şiddetli kas agrilari,uyku bozuklugu,yorgunluk,endişe ve depresyon gibi belirtilerle ortaya çıkan bir hastalıktır. çoğunlukla 20-40 yas arasında ortaya cikan bu hastalığın kadınlarda görülme sıklığı erkeklere oranla 7 kat daha fazladır.

0

fibromiyalji yumuşak doku romatizmasıdır kronik ağrılar oluşturur

0

yaygın iskelet sistemi ağrısı, uyku bozukluğu/düzensiliği ve yorgunluğun birlikte bulunduğu bir baş ağrısıdır.