1

seyyar satıcılara ceza vermekten çok onlara bir yer verelim. zaten gariban insanlardır. yer veremiyorsanız bari izin verinde istedikleri yerde paraları kazansınlar. ama denetimlerde unutmasınlar. yani denetimli satış yapsınlar. ayrıca bunların maddi güçleri olsaydı bir yerde dükkan açıp satışlarını yaparlardı. bu dünyada hep garibanlara vuruluyor. yazıktır, günahtır.

1

doğru bulmuyorum. çünkü her kes ekmeğinin derdinde. seyyar satıcıları engellemek için sarf edilen çaba dilencilere edilmiş olsa tadından yenmez.

1

ya bence verilmemeli ne yapsın adamlar ekmek parası için çalışıyorlar. namuslarıyla işlerini yapıyorlar. geçindirmek zorunda oldukları aileleri var. ne yapsın bu insanlar hırsızlık mı yapsınlar.

1

verilmesin ya yazıktır. oturup dilenmiyorlar sonuçta emek verip para kazanmaya çalışıyorlar. dilenseler daha çok para kazanırlar sonuçta dilencilerin ne kadar çok kazandığını hepimiz biliyoruz. insanlar namuslarıyla beş kuruş kazanmaya çalışıyorlar ceza verilmesi doğru olmaz.

0

ceza yerine izin verilmesi daha doğrudur. herkes evine ekmek götürmek zorunda. sattıkları ürünün etiketli ve sağlık koşullarına uygun olarak satılması durumunda kimsenin karışmaması gerekmektedir. herkes bir dükkan kiralayıp satış yapabilecek kadar maddi güce sahip değil.