0

kauntom enerji tearisi , genel görerlilik kuramı ve atom teorisi kauntuma bağlı ama buda yrı bir teorisi ayrıca elektrik teorilerinin gelişiminde silah endüstirilerinin gelişimşnde birçok teoriissiii var

0

ilk okulda bir haatalığı yüzünden gerizekalı konumunda bakılan bir öğrencidir tek suçu harflerin yerlerini gördüğüyle birleştirdiğinin farklı olmasıydı peki bu gerizekalı olduğunun kanıtımıydı sizce ?
en büyük kazandırdığı şey moleküler yapıyı parçalayarak atomu bulmuş olmasıydı fakat bulduğu fizik formülü ile 142 formülü tek formülde topladığı söylenir yaptığı işler herzaman güzeldi fakat hem dünya hemde ünsanlık uğruna kötüye kullanıldı.

0

e=mc2 ve izafiyet teorisini biliyorum . okulda sunum olarak anlatılmıştı yoksa adamın dilini çıkardığı fotoğraf haricinde pek bir bilgim yok .

0

e=m.c2 , atom ve kuantum teorisi ve daha bir cok sey

1

birçok teorisi vardır izafiyet olsun e:mc kare olsun siz albert einstainin öldükten sonra beyninin incelendiğini biliyormuydunuz.

0

bu unlu fizikcinin bence kazandirdigi en buyuk formul e=mc2 dir.bunun aciklamasida bir kutlesi olan hicbir sey isik hizindan daha hizli gidemez

0

kendisi özellikle zaman ve uzay için düzenlenmiş bağlılık teorisini buldu.bu teoriyi izafet teoresi olarak bilinmekte ve fizik dünyasında bu isimle tanınmaktadır.
newton denilen kanunları değiştiren ve kütle enerjisinin eşdeğerli olduğunu en uzun süren sınırlı bağlık

0

enerjiyi yanı elektriği keşfetmiştir ve şuan teknolojimiz onun ve onun gibi bir çok bilim insanının sayesinde gelişiyor.

0

enerjinin konumu ve yer çekimi kanunları çok önemlidir başka ürettiği teoriler vardır ama ispatlanamamistir . atomu parçalamıştır

0

albert einstein ın dünya ya kazandırdığı bir çok teori üretildi.

0

albert einstein 'ın bilim dünyasına kattığı faydaları sıralamakla bitmez en önemli teorileri arasına enerjinin korunumu ve yer çekimi kanunları gelmektedir ayrıca kendisinin yaptığı çalışmalar ve kendisinin ispatlanmayan hipotezleri bile günümüzde araştırılmakta ve mühendislik eğitimi gören insanların karşısına çıkmaktadır.albert einstein zamanında bulduğu ve tamamladığı çalışmalar adeta kendisinin o zamana fazla geldiğini yaptıgı kabullerle ve ispatlarla bilim dünyasında önemli buluşların ve yeniliklerin ortaya çıkmasını sağladığı gibi günümüze kadar gelişerek gelmesini sağlamaktadır.

0

en onemlisi e=mc2 kara olan ve bunun gibi bircok onemli teorilei bilim dunyasina kazandirmistir.

0

lbert einestain oncelikke okula giderken deli sanılmış budüşüncekeri için daha etrafındajiler ailesine onun deli olduğunu söylemişler , verin bir bir tamirciye calışsın dwmişler fakat aile buna aldırış etmeyip ona gğvenmiş , albert enistan bir çok teoride bulunmuş tur bunların ilki atomu parçalaçmak fakat eniştaın ilerdi uçak vee arabaların olucagını söyleyince herkes onunla , dalga geçmiş fakat , şimdi görüyoruz ki eniştaın nın söyledikleri bir bir cıktı ve hala eniştanın dedikleri çıkmaya devam ediyor , fakat insanlar o zaman aniştaına inansalardı , şimdi belki biraz daha fazla ilerde olabilirdik , aniştaın hiç boş konuşmadı ve tüm dedıkleri çıktı , aniştan bir cok seyin ilkini yapmıştır .

1

izafiyet teorisi , kuantum teorisi , genel görelilik kuramı ve ikizler paradoksu

0

albert einsteinin bilim dünyasına kazandırdığı en önemli kanun e=mc2 yani görecelik kanunudur. ve kendisi atom bombasının yapılmasında rol oynamıştır

0

e=mc kare yani görelilik kanunu. önemli olan göreceliktir

0

albert einstein dünya tarihinde yaşamış en değerli bilim adamlarından biridir. hee sayısalcının fizikte kullanıdığı e=mc2 formülünü bulan kişidir. en küçük yapı taşı olan atomu parçalara ayırmıştır. aynı zamanda atatürk/ismet inönü zamanında türkiye'ye sığınma talebinde bulunmuştur kendi el yazısıyla ama kabul edilmemiştir. ilkokulda aptal gözüyle bakıldığı söylenir ama bu tamamen yanlış bir olaydır dilden dile yayılmıştır. ama konuşamadığı gerçektir. aynı zamanda ateist olduğu da söylenmektedir.

0

benim bildiğim teorisi kuantum enerji teorisidir. bu teori e=mc^2 bu formülün türkçe hali : enerji =kütle x ışık hızının karesi ile kuantumun enerjisine ulaşılır. bu einstein'in en önemli teorisidir ve fizik dünyasında çok önemli bir yeri vardır.

0

albert einstein'ın bilim dünyasına yaptığı en büyük şey atom bulmaktı bunu ilk bulduğunda biraz sevinmişti ama zaman ilerleyince her şeyin kötü olduğunu anladı ve insanların kat etmeye başladığı zaman her şey geç olmuştu

0

akneler einstein alman kökenli bir bilim adamıdır.çocukluğunda konuşmaya çok geç başlatmış ilk okulda hocaları temebel ve zeka gerilip var diye okula almadığı bir öğrenci idi.ancak kendini kendine öğrenerek araştırarak ilerleyen yollarda tüm arkadaşalarınj geride bırakacaksa üşütün zekalı bir birey olduğunu göstermeye başlamıştır.albert einstein bilim dünyasına bir çok bilgi bırakmıştır dünyayı yeni bir döneme sokacak buluşlar yapmıştır.bunlardan bazıları şu şekildedir.izafiyet teorisi zamanın göreceliliğine göre zaman mekana göre farklılık göstermektedir.bir kara deliğin yakınında geçen zaman ile dünyada geçen zaman aynı olmamaktadır.quantım teorisi ile atom altınparçacıkların olduğunu keşfetmemiş ve bu parçaçacıkların çok büyük enerjiler taşıdığını açığa çıkarmıştır.tüm maddelerin bir enerjisi olduğunu kanıtlamıştır.e=m.c^2 formulü yeni bir çağ başlatmıştır.almanyada nazi baskısından kaçıp amerika’ya sığındığında hidrojen bombasını icat etmişlerdir.ayrıca paralel evrenler teorisi ile bilime yeni bir felsefe getirmiştir.fizikte ve matematikte ulaşılması güç problemlere çözüm bularak bilimin önünü açmıştır.kendisinin atatürk döneminde ismet inönü’ye mektup yazarak türkiye’ye gelmek istediğide bilinmektedir.kısacası bilim dünyasında çağ açıp çağ çağ kapatan bilim adamıdır.