0

albert einstein in en çok bilinen ve geçtiğimiz dönemde güneş sistemi dışında kanıtlanan izafiyet teorisidir.

0

insan aklının içersinde yaşadığımız evreni anlamak konusunda
ulaştığı büyük başarı izafiyet teorisidir
böyle şimdi kulağa anlaşılması zor gibi gelsede bu teori
olduk.a basit yapılan onca deney doğruluk kanıtlanmış iki varsayım bulunuyo
ışık hızının hiçbişey değişmeyeceği fizik kurallarına her durumda ortaya çıkanlardır

0

albert einstein bu dünya da gelmiş geçmiş en büyük bilim adamıdır. bunun aksini iddia edebilecek kimse de yoktur. zekasına hayran bırakan einstein yaşadığı dönemde izafiyet teorisini çıkarmıştır.

0

öncelikle albert einstein dan bahsederek başlamak istiyorum . 14 mart 1879 almanya'da württemberg'de doğdu ve 18 nisan 1955 yılında vefat etti. kendisi çok büyük bir bilim insanı olup dünya üzerinde birçok esere ve yasalara öncelik vererek belki de çağların ve dünya ülkelerinin etkilenmesinde büyük rol oynayan bilim insanı birçok bilim adamı için idol haline gelmiştir.
kendisi tam anlamıyla bir dahi olan ve okuldan atıldığı için herkesin ilk başta aptal olarak baktığını herkes bilir.
öncelikle izafiyet teorilerisiyle tanınan bilim insanı başta manyetizma ve yerçekimi birlikte deneme olayı olmak üzere büyük kütleler ve hızlar söz konusu olduğu zaman atom fiziği ve astronomi yapılan parlak deneylerde rol oynamıştır.

0

albert einestain oncelikke okula giderken deli sanılmış budüşüncekeri için daha etrafındajiler ailesine onun deli olduğunu söylemişler , verin bir bir tamirciye calışsın dwmişler fakat aile buna aldırış etmeyip ona gğvenmiş , albert enistan bir çok teoride bulunmuş tur bunların ilki atomu parçalaçmak fakat eniştaın ilerdi uçak vee arabaların olucagını söyleyince herkes onunla , dalga geçmiş fakat , şimdi görüyoruz ki eniştaın nın söyledikleri bir bir cıktı ve hala eniştanın dedikleri çıkmaya devam ediyor , fakat insanlar o zaman aniştaına inansalardı , şimdi belki biraz daha fazla ilerde olabilirdik , aniştaın hiç boş konuşmadı ve tüm dedıkleri çıktı , aniştan bir cok seyin ilkini yapmıştır .

0

eistein bilimde cok buyuk buluslara imza atmıştır. bununyaninda birsurude teoriler uretmistir. urettigi bazi teoriler izafiyet kuantum gibi şeylerdir. bazilari ispatlanmis değildir.

0

albert einstein nin atomu parçalaması ve bunun insanlığa büyük bir kazancı olmuştur

0

atomu parcaladı diye biliyorum hocamız anlatmıştı

0

albert einstein izafiyet teorisi görecelik teorisi ve atomu bularak atom bombası yapımında katkı sağlamıştır.. daha sonra pişman olduğunu söylemiştir zaman yolculuğuyla ilgili de nicola tesla ile birlikte çalışmaları vardır...

0

izafiyet , görelilik kuramı.

einstein demişken. derki '' sadece iki şey sonsuzdur , bir evren ve insan aptallığı ve evren sonsuzluğu hakkında emin değilim ''

0

valla tek bildigim bu şöförüylr bi anısı vardı vi onu biliyorum

0

albert einstein büyük bilim adamı. gelmiş geçmiş en zeki insan olarak kabul ediliyor.beyni defalarca incelendi.sadece bilim insanı olarak kalmayıp aynı zamanda eğlenceli bir muzip.aile ilişkileri ilk karısıyla zor denecek bir düzlemde kalmış. karısının ayrılmak istememesi üzerine ona bir sözleşme imzalamıştır. bu sözleşmenin maddelerine göre karısı einstein'in izni olmaksızın çalışma odasına göremeyecektir.yatak odasında einstein 'le uyumayı talep etmeyecektir.beni tatile götür veya birlikte tatile çıkalım diyemeyecektir.hergün yemeği hazır olacaktır. çamaşırları ütülü ve itinayla katlanmış olacaktır vs...karısı bir süre böyle yaşamayı kabul ettiyse de daha sonra boşanmayı kabul etmiştir. einstein nobel ödülü parasının tamamını karısına vermiştir. kendinden 25 yaş küçük kuzeniyle 2.evliliğini yapmış ve mutlu olmuştur. bu arada sürekli bilime büyük katkılar sunmuştur. izafiyet teorisi ,kuantum teorisi,görecelilik kanunu.fotonun bulunması. atomun parcalanabileceğini kanıtlamıştır.

0

einstein'in en önemli bir formülü vardı. bu formül: 'e=mc2'dir.

0

özel görelilik, genel görelilik, moleküllerin varlığının ispatı.

0

atomu parcalamak vb şeylerle einstein bilime fazlasıyla katkıda bulunmuştur bu soru fizikçiler tarafından cevap verilebilir

0

izafiyet ve kuantum teorisini ben biliyorum sadece

0

izafiyet teorisi 100 yıl sonra kanıtlandı muazzam bir insan bilim adamı

0

atomun yapısı ile lincoln quanta teorisi ile ilgilendi brown hareketine ihtimaller hesabını uygulayarak bunun teorisini kurdu ve avogadro sayısının değerini buldu kovanda teorisinin önemini ilk anlayan fizikselden birisi oldu ve bunu ışıma enerjisi uyguladı bu da onun ışık tanecikleri veya fotonlar hipotezini kurmasını sağladı bu yoldan fotoelektrik olayını açıklayın bildiği ve bunun kanunlarını buldu. bu çalışmalarını açıklayan ve 1009 yılında annalen der physik te yani fizik yıllığı yayılma 2 yazısının başka üçüncü bir yolculuğa çıktı yapacağız da bağlılık teorileri temeli atıldı teorileri sert tartışmalara yol açtı.matematik fizik alanlarında çalışmaları modern bilimi büyük ölçüde etkiledi kendisi özellikle zaman ve uzay için düzenlenmiş bağlılık teorisini tanımadı bu teori üç bölüme ayrılır newton mekaniğinin kanunlarına değiştiren ve kütle ile enerjinin eşdeğeri olduğunu öne süren sınırlı bağlılık eğitsel ve son olarak düşünülen 4 boyutlu bir evrene ait çekimde öylesine falan genel bağlılık elektromanyetizma ve yer çekimini aynı anda birleştiren bir teori denemesi bu türlerin gerçekleştiği özellikle büyüklük döner mi kızlar söz konusu olduğu zaman atom fiziği ve astronomi alanında yapılan parlak deneylerle ispatlanmıştır harca einstein'ın insancıl hareketleri ile tanındı bari severdi haksızlığa karşı de atom bombasının insanlık için büyük bir tehlike olduğunu biliyordun bütün gücüyle atom enerjisinin uluslararası bir kürt kontrole bağlanmasına çalıştı

0

lisede fizik dersinde atom fiziğine katkısı var

0

fizik dersindeki atom fiziğini bulan ilk insan okadar katkisi var bilime