0

doğum kontrol hapı hamile kalmayı engeller. aynı zamanda adetleri düzenler. ancak kadınların 40 yasından sonra kullanması sakincalidır.

0

doğum kontrol hapları istem dışı olabilecek gebeliği engellemek amacıyla kullanılan ilaçlardır. doğum kontrol hapları asla tercih edilmemelidir. doğum kontrol hapları, gebeliği azaltmakla kalmaz. istenilen zamanda çocuk oluşmasını da engelleyebilir. çünkü o ilaçların içerisinde birçok kimyasal madde var. doğum kontrol hapları doğurganlığı azaltır ve yumurtalıklara zarar vermektedir. uzmanlara göre en iyi korunma yolu doğal yoldan yapılan korunma yoludur gerisi tamamen risklidir. uzun süre bu hapları kullanan kişilerde doğurganlık azalabilir daha sonra gebe kalamadığı için psikolojik sorun yaşayan birçok aday var bu yüzden bu konuda bilinçli olmalıyız. bu hapları kullanmamalıyz

0

doğum kontrol hapları bizim isteğimiz dışında çocuk olmamasını sağlar

0

doğum kontrol hapları gebeliğin oluşmasını engeller. fakat ben sağlıklı bulmuyorum.
zamanla doğum kontrol hapları yumurtalıkları tembelleştirerek doğurganlığı engelleyebiliyor.

0

hamile kalmamak için kullanılıyor fakat zararlı vücut döngüsüyle oynandığı için zarar verebiliyor. eğer hamilelik için değil de adet düzensizliği için verdiyse doktorunuz ilaç kullanım süresinde adet olmuyorsunuz bıraktığınız da başlıyor.

0

olması muhtemel gebelikleri engeller. aynı zaman da eğer bir hormonsal bozukluğunuz varsa, mesela bazı kadınların boyun kısımların da,erkek hormonu fazlalığı yüzünden sakallar çıkıyor. bunların giderilmesini sağlamak amacıyla da kullanılıyor. doktor kontrolünde kullanılması uygun olabilir.

0

gebeliği engeller. zararı vardır ama faydaları da çoktur.