0

türban tabii ki de sus için kullanılabilecek bir şey değildir. ama günümüzdeki insanların birçoğu türbanı süs amaçlı kullanmaktadır. hatta ay bana yakışıyor kapanmak kapanayım şeklinde konuşmaktadırlar. gerçekten allah için yani içerisinden gelerek ve dinin gerektirdiği gibi kapanmaya çalışan insanlar kafalarında belli olmayacak şekilde topuz yapan insanlardır ve kapalılığı bir süs ve gösteriş haline dönüştürmeyen insanlardır. ama şu an günümüzde kapalılar türbanları şekilden şekile sokarak bağlıyorlar .hatta şu anda sadece kafalarına dolama şeklinde yapıyorlar. gerçekten bu şekilde kapanan insanlar bence kapalıların adını çıkarttığını düşünüyorum ve onlar yüzünden diğer kapalılara da laf gidiyor. zaten bu şekilde olunca da kapanmak dinin bir gereği olduğu görünümünden çıkıyor ve asıl amacından sapmaya başlıyor. o yüzden ben bunları hiçbir şekilde doğru bulmuyorum ve asıl amacından çıktığını düşünüyorum.

0

hayır. türban dinimizin emirlerindendir. eğer tam olarak dinimizin emrettiği gibi yerine getirebiliyorsak kapalı olmayı ne mutlu bize.

0

hayır türban süs için değil dinimizin bize kapanmasını emrettiği için saçımızı kapatmak için süs için olmadığını düşünüyorum