0

yani kiraci ciktigi zaman evde bir zarar varsa onu karsilamak adina onceden istenen bir paradir depozito. yani brncr mantikli bir durum. cunku kiracinin verdigi zarardan dolayo niye ev sahibinin cebinfen para ciksin ki. ama bazi ev sahipleri de, kiraci eve zarar verm3digi halde o parayi vermemek icin yok surasi yok burasi diyor, yok evi boyatirim o parayla deyip geri vermiyor. bizim de oyle olmustu. evden cikarken evi tutup eve nasil girdiysek aynen oylr verdik. boyalarinda bile birsey yoktu ama depoziti vermedi ev sahibi bizim. daha dogrusu oglu. oyle ev sahipleri de var malesef. kiraciligin zorlugunu goruyorum ya. ben ev sahibi olsam kiracima boylr davranmazdim.

0

kiracılar kimi zaman eve veya demirbaşlara zarar vermektedirler. depozito bir nevi garanti gibi oluşabilecek zararı kiracı karşılamaya yanaşmaz düşüncesi ile alınmaktadır.

0

eve herhangi bir zarar verirseniz ev sahibi zararı verdiğiniz paradan karşılıyor

0

ev sahipleri veya mülk sahipleri diyelim,depozito almak istemelerinin amacı! kiracının kiralık mülkü kullanım süresi dolduğunda kiralık mülkü terk ederken mülkün içindeki demir basların zararını karşılamak için alırlar

0

yeni ev kiraladığın' da depozito 2 kira elden alıyorlar ve şu nedenle alıyorlar evden çıktığı zaman ya çıktığı ayın kirasını vermezse ya da diğer kiraları vermeyip geciktirirse evde olan eşyaların kırılması olursa onun için depozito olduğunu ve eğer eve herhangi bir zarar geldiği zaman o depozito parası da onun yerine geçer.