0

çünkü unutturmaya bizi ötekeleştirmeye çalışıyorlar toplumu bozup manevi değerlerimize hakaret ediyorlar özelliklede şuan ki hükümet olan akp osmanlıcılık yapmaya çalışaerak atatürk ü türklüğü unutturmaya çalışıyoprtlar toplumma öyle aşılamaya çalışıyorlar ne mutlu türküöm diyene

0

bence herkes annesinden babasindan duydugunu ogrendigini unutsun.aratirmaya koyulsun.zaten kör sagır ve dilsiz degilse gercekleri görur.kimin kötu kimin iyi kimin dogru kimin yanlis oldugunu görer.arastirdiktiktan sonra dileyen diledigini sever.seven sevdigiyle beraberdir.yarin öbür gun ahirette kiminle beraber olmak istiyprsaniz onu sevin.yanlıs miyim ?

0

her başarının ve başarılı insanı seveni de sevmeyeni de vardır. insanlar mustafa kemal atatürkle aynı fikirde olmayabilir onun gibi düşünmeyebilir, zaten herkesin onun kadar iyi olmasını bekleyemeyiz. çok klişe bir söz vardır sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın diye. bu her siyasetçi her devlet adamı her insan her sanatçı her doktor her bakkal için geçerli. kimse kimseyi sevmekle yükümlü değil ama saygı duymak en azından saygısızlık yapmamak lazımdır. al elmaya taş atan çok olur, düşmanlarınız çoksa bilin ki bişeyler yapıyosunuz bu hayatta. hiçbişey yapmayanın ne hasmı ne dostu olmaz

-1

kimse göründügü kadar iyi degildir ondan boyle oluyor tabiki de atatürkünde yanlışları var . mustafa kemal atatürk dünyada bilimen bir insandir

0

atatürk'ü karalıyorlar çünkü atatük'ün zekasını,ileri görüşlülüğünü,fikirlerini,iyi bir asker olmasını,iyi bir insan olmasını,çocukları çok sevmesini çekemiyorlar.sürekli kötü gösteriyolar.vay efendim neymiş atatürk alkolikmiş bu dünyada çoğu kişinin kötü alışkanlıkları var.atatürk'ü böyle yargılamaları hiç hoş değil.

0

çünkü kendi içleri çok kötü ve o kötülüğün onlara değilde bir başkasına ait olduğuna inanmak istiyorlsr bu yüzden bide çok nankör oldukları için çünkü atatürk sayesinde bu günlere geldiğimizi unuttular o olmasaydı acaba şuan ne halde olurduk bir ülkemiz olurmuydu yerimiz yurdumuz olurmuydu sanki insanoğlu böyle nankördür işte

1

atatürkü kötülemelerinin sebebi artık milletimiz birlik ve beraberliğe gelemiyor herkesin düşüncesi dini değişmiş gibi herkes kardeşce geçinmeyi unutmuş gibi herkesin bi anda birbirine karşı düşüncesi değişmiş gibi. başımızdakilerden kaynaklanıyordur belkide bu durumlara gelmemiz önceden çocukken atatürk aşığıydık yalan değil hayatının başlagıcın ölümüne kadar ezberdik ve içimizde yaşıyorduk resmen ama artık onu yaşayamıyoruz atatürkü unuttuk ve kötülemeye başladık resmen bu bizim için kötü ve utunalası bir durum. atatürk hakkında ne kadar atılan iddaalar doğruda olsa şu an içinde bulunduğumuz türkiye cumhuriyeti rahmetli atatürkün ve ne kadar çok ismini bilmediğimiz şehitlerimizin sayesinde olmuştur. ama şu anda atam uyansa ve bu ülkenin haline bir baksa tekrar mezarına dönmek ister gibime geliyor. biz kendi hayatımızdan utanır olduk kusura bakmayın herşeyi gerçeğiyle konuşmak gerekiyor herkes kendine bir lider örnek almak ister ama bu türkiye cumhuriyeti içinde yaşıyorsanız atatürkü herkes zorla örnek almak zorundadır.

0

atatürk kötülüyorlar çünkü bizim birlik ve beraberlik içerisinde olmamızı istemiyorlar ve çekemiyorlar. atatürk'ü bu kadar kötüleyen insanlar ulu önderin yaptıklarıyla değil hatalarıyla insanlara yansıtmaya çalışıyorlar. çünkü eğer ki yaptıklarına anlatırlarsa milli değerleri insanlara sağlayacaklarını ve o yüzden milletin birlik ve beraberlik içerisinde devam edeceğini onlar da çok iyi biliyor. bu yüzden binlerce artısı varken bilmiyorum ama her insanın yapabileceği gibi hatasız insan olmayacağı gibi birkaç hatası varsa onu da insanlara yansıtmaya çalışıyorlar. aslında ulu önder in özel hayatı değildir konuşulması gereken. konuşulması gereken türk olmadığı halde türkler için yaptıklarıdır. ve yaptığı bunca şey ile türk halkını nasıl koruduğu ve kurtardığı konuşulması gerekirken bazı kendini bilmez çapsızlar cahilliklerinin onlara verdiği cesaretle insanları doldurmaya çalışıyor. o yüzden atatürk'ün sevgisini ve atatürk'ün yaptıklarını aşılamak anaokulunda başlamalıdır ki bu kötü niyetli insanlar geleceğimiz olan yeni nesillerimizi bu şekilde doldurmaya devam etmesinler.

1

ulu önder mustafa kemal atatürk, gerçekten çok büyük bir lider. atalarımiz boşuna dememiş, meyve veren ağaç taşlanir diye.

0

atatürk bu ülkenin değil dünyanın en büyük liderlerinden, devrimcilerinden,ve zeki insanlarından biri.ülkeyi yeniden kurmuş toparlamış,bir çok cephede bizzat savaşmış ve bunları kazanmış.düşmanlara ve yobazlara büyük dersler vermiştir.yaşadığı dönemlerde o dönemin şartlarında ülkede yaptıklarını o günkü şartlara göre değerlendirmek lazım. malesef bunları göremeyen veya işine gelmediği için görmemezlikten gelen her zaman olmuştur.ne kadar kötüleseler de gerçekleri değiştiremezler.ne yaptı atatürk senin özgürlüğünü sağladı,ezan seslerinin kısılmasını önledi.senin ananın ırzına geçilmesini önledi.sadece acıyorum bu zavallıları.yazıklar olsun.adam yunan kalsaydı daha iyiydi diyebiliyor.gördük yunanı ,rum'u kıbrıs'ta 1970 li yıllarda kadınların nasıl ırzına geçildiğini,nasıl öldürüldüğünü,camilerin nasıl kapatıldığını ateşe verildiğini işte bu ülke onlardan kurtuldu.sağ olsun mustafa kemal atatürk.