1

hayır evlilikten korkmuyorum niye evlilikten korkayım ki korkan kişilerde herhalde kendilerine ve karşıdakini güvenli olmadığı için korkuyorlardır evliliği sürdüremeyecekleri ve devam edeceklerini düşünmedikleri için bir de bazıları da çok özgürlükçü oluyor bu yüzden de olabilir.yeni bir hayat kurmak ve sevdiğin kişiyle bir ömür yaşamak kadar güzel şey olabilir mi...

1

kısmen evet. ana sebebi herkes gibi maddiyat. hazır olmak ülkemiz gelenekleri ile birlikte hayli zor. borç hayatına giriş yapacağımız bir evreyi kolay kolay kabullenemiyoruz. eh bunun yanında yıllardır sizden ayrı olan biriyle hayatınızın geri kalanını geçirmek olmanızı kabullenmekte bir hayli zor.

1

günümüzde birçok gençlerimiz maddi durumundan dolayı işi olmadığından dolayı evlilikten korkan kızlar ve erkekler çünkü evlilik sorun almaktadır aile kurmaktır ilk evliliğe karar verdiğin zaman korkuyor. mesela benim eşim beni istemeye geldi sana hiç tanımadım baştan korkuyordum ama sonradan sen karar verdikten bir müddet sonra artık evlilikten korkmamaya başlar yani evliliğin korkma nedeni genellikle maddi sıkıntılar ve işsizliktir.