1

bazı insanların taşıdığı olumsuz enerji, gözlerden bakış yolu ile bir başka insana veya varlığa yönelerek olumsuz etki meydana getirebilir. aşırı beğenme duygusu biraz da kıskançlıkla birleştiğinde gözlerden çıkan ışınla karşı tarafa ulaşır tahrip edici etkisi olabilir. buna halk arasında nazar denir. nazar değen kişinin sağlığında obozulma olur. bir süre kendini yorgun, halsiz, huzursuz, sıkıntılı hissedebilir. veya cansız bir varlığa nazar değdiğinde bozulma, kırılma, dökülme vb. meydana gelebilir. renkli gözlü insanlardan nazar enerjisinin daha çok çıktığı düşünülür.

modern tıp henüz nazarı kabul etme noktasından uzaktır. ancak uzak doğu anlayışındaki alternatif tıp anlayışı, vücutta dolaşan enerjileri açıklamaya çalışmakta, kişiden kişiye geçen olumsuz enerjilerden bahsetmektedir.

biizim kültürümüzde nazar inanışı yaygındır, kökeninde de islam dininde nazarın kabul edilmesi yatar. bazı hadislerde nazara karşı yapılması gerekenler, edilecek dualar belirtilmiştir. mezarda yatan ümmetin büyük kısmının nazardan ölmüş olduğu bahsi dahi vardır.

0

bildiğim kadarıyla kem gölüde deniliyorr