0

çünkü insan aklı bir cisim değil insan aklına nazar gelmesi imkansız diğer cisimler bir madde olup onlar zarar görebilir ama insan aklı bir cisim değildir somut bir şey'de değildir tam anlamıyla soyuttur.

1

nazar var olan bir şeydir. yok demek doğru olmaz. hatta sevgili peygamberimiz hz muhammed'de nazar ve büyü konusunda sözleri vardır. hatta kendisine büyü de yapılmıştır. insanlar da akıl denen durum hayvanlardan ayıran bir durumdur. nazar aslında göz değmesi olarakta ifade edebiliriz. nazar, gözlerdeki bulunan bileşenlerin kasılması sonucu ortaya çıkan pozitif ya da negatif akım dalgalarıdır. bir insan bir nesneyi sever ona ne güzelmiş der ve o nesneye nazar değmiş olur. o nesne ise zarar görmüştür. aslında nesneye yapılan fizik bir durum yok sadece gözlerin etkisi, yani negatif akım dalgalarının gönderilsi sonucu olmuştur. insan bu hayattı herşeye nazar değebilir. hayvana, eşyaya, insana, güzel olan bir şeye nazar değebilir. o güzel olan şey her neyse insanoğlu harika gözlerle ona bakması ve ne güzel demesi gözlerinden o şeye karşı negatif akım dalgası göndermesi nazar değmesi için yeterli olacaktır. insan beynine nazar değmemesi durumu ise tamamen farklıdır. insan insan düşünen ve düşündüğünü tatbik ettiren bir organdır. bir insana ne kadar güzel bir beyni var dediğimizde o kişiye nazar değil farklı bir anlam katmış oluyoruz. aslında sahiplenmek olayı yok. bundan dolayı nazar değme olayı olmuyor.

0

herkesin aklı kendine güzel de o yüzden. nazar da beğenilerek bakılan kem gözden değdiği için, kimse beğenmeyeceğinden başkasının aklını nazar da değmez akla. boşuna dememiş büyüklerimiz akıl pazar da satılmaya başlamış herkes kendi aklını almış diye.

0

herkes kendi aklını beğenir kimse bir başkasının aklını beğenmez o yüzden de kimse kimsenin aklını nazar etmez.

0

bilmiyorum cevabını merak ediyorum