0

maydonoz, kazayağı, dereotu, nane, marul, ıspanak, kuşkonmaz, roka, tere ve fazlası. ben şahsen öğünlerimde maydonozu ve marulu çok fazla tüketiyorum. çünkü hem yiyeceklere verdiği aroma olsun hem de içerisinde barındırdıkları vitamin ve mineraller olsun vücuduma çok büyük faydalar sağlamakta. en önemlisi de bu sebzeleri pişirmeden tüketebilmek. örneğin maydonozu pişmeden tüketemeyen insanlar çok fazla. fakat limon ile aromalandırarak daha da yenebilir hale getirmek mümkün . ya da çok yaptığım bir şey vardır ki beyaz peynir ve maydonozu karıştırıp yemektir. bu gibi bir çok birbirine yakışan gıda maddesiyle tüketilmesi de mümkün. olabildiğince fazla tüketmeyi bakın.

0

karalahana, ıspanak,soğan,marul,brüksel lahanası.ben oldukça fazla yararı olduğunu düşündüğüm için karalahanayı tercih ediyorum.

0

fasulye marul maydanoz dere otu bezelye ekşimen ben en çok ekşimen severim

0

ispanak, pırasa, marul, maydonoz, dereotu, semizotu, pazı, lahana gibi birçok yeşil yapraklı sebze vardır. bu sebzeler sağlık açısından çok yararlıdır. özellikle koyu yeşil renkli sebzeler demir içerir ve demir eksikliği olanlara iyi gelir. sebzelerin besin değerlerini kaybetmemeleri için çok pişirmemek gerekir.