0

evet çok güzel bir soru öncelikle böyle bir soru sorduğunuz için teşekkür ederim çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır nede olsa bizim kanımızdan canımızdan meydana geliyorlar çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmemiz gerekiyor çünkü gelecek nesiller bizim için çok önemlidir şimdi diyorsunuz ne alaka şu alaka düzenli uyku ve düzensiz uyku sağlığı etkilemektedir çocuklarımızı düzenli uykuya alıştırırsak sağlıkları çok daha iyi olacağından emin olabilirsiniz. peki bunu nasıl başaracağız ? öncelikle anne ve babanın çocuğu çok iyi bir şekilde gözlemlemesi gerekmektedir yani demek istediğim çocuğun ilgisi neyse onları tespit etmesi gerekiyor mesela ses çıkartan bazı oyuncaklar gibi şimdi diyeceksiniz ilgisi çeken şeyleri neden araştırıyoruz şöyle bit günümüze bakalım hatta kendimize bakalım geceleri insanlar ya televizyon yada telefon bilgisayar ve benzeri aletlerin başında uyumayı çok seviyor daha doğru o şekilde uyumak daha kolay oluyor peki bunu sebebi sizce ne olabilir ? çünkü sizin ilginizi çeken şeyler ile beyniniz meşgul ve beyniniz yoruluyor bu da sizi uykuya sürüklüyor aynı şekilde çocukların da beyninin yorulması gerekiyor ki rahat bir uyku alabilsinler. tabi ki bunun yanı sıra sadece beynin yorulması değil de vücudunun da yorulması gerekiyor bunu nasıl yapacağım diyorsanız çok basit oyun parkları imkanınız varsa lunaparklar imkan doğrultusunda çocuklarımızı akşama kadar yormak için bir sürü alternatif var bunları araştırarak bulmanız mümkün. bir arkadaşım var kendisi doktor o anlatmıştı sizinle de paylaşayım istedim müsaadeniz ile. bir anne baba doktora geliyor çocuktan şikayetçi hep bir hareketli yerinde duramıyor çocuk haliyle de geceleri de uyumuyor diyor doktor şaşırıyor tabi ki çocuk akşama kadar hareketli ve uyumuyor sonra besin yani yiyecek ve içeceklerini soruyor neler yediriyorsunuz vesaire diye anne bir başlıyor işte sabahları pekmez bal fındık yani kısacası çocuk iyi olsun vitamin alsın diye sürekli böyle enerji verici besinler ile besliyormuş haliyle çocuk yerinde duramıyor doktorun dediği yani arkadaşımın hemen bu besinleri kesmelerini önerdi. bunu da neden anlattım uykunun beslenmek ile de bir alakası olduğunu hatırlatmak istedim çocuklarımıza fazla vitamin olsun vesaire diye enerji yüklemesi de yapmamamız lazım çünkü hem sağlık açısından hemde bazı problemleri çözmek için dikkatli olmakta fayda var teşekkürler

1

çocukların daha rahat uyuması için genellikle hiçbir yeri ağır madığı zaman hasta olmadığı zamanlar ve karına doyduğu ve biraz çocuklarla ilgilendiğimiz ve oynadığımız zaman haliyle çocuklar yarılıyor olduğu zaman da uykusu geliyor böyle yatıyor ama bazı çocuklar da çok rahat yatıyorlar bazı çocuklarda gerçekten aynı anneleri canından bezdirir zorla yatıyorlar ama en kolay çocukların yatması onlara ninni söyleyerek yatırmak daha kolaydır çünkü ben çocuklarıma sadece ninni söyleyerek yatıra biliyorum başka bir şekilde uyumuyorlar.

0

çocuklar rahat olduklarında, duş aldıklarında, yorulduklarında ve karınları doyduğunda daha kolay uyurlar. bir de çocuklara rahatlatıcı müzikler dinletmekte onları uyutur. duş bebekleri rahatlatır. karnı aç olan bebek uyuma da zorluk çeker. diş çıkarma zamanında, aşı olunca veya hasta olunca huysuz olur. uyku düzeni bozulabilir. bu durum ekstra bir durumdur.