0

çikolata köpekler için tehlikeli olduğundan zarrlıdır

0

çikolata şekerli olduğu için teoblamin içerir ve bu köpeklerde zehirlenmeye neden olur. yan etkileri ise kusma ve ishaldir hatta köpekleri öldürebilir.

0

çikolata köpekler için zararlı bir besindir ve köpeklerde en sık rastlanan 20 zehirlenme sebebinden biridir bu durumun nedeni çikolatanın içindeki teobromin maddesidir kimyasal yapısı kafeine benzeyen uyarıcı özelliği olan teobromin kakao çekirdeklerinin yanısıra çay yapraklarında da bulunur köpekler için öldürücü olan teobromin miktarı 300 miligram kaç kilogramdır bir maddenin zehirlilik ölçüsünü gösteren bu değer kimyasal maddenin nüfus ettiği canlıların yarısının ölümüne sebep olan madde miktarıdır ve canlının kütlesine bağlı olarak ifade edilir yani kütlesi 3 kg olan bir köpek için teobrominin öldürücü dozu 900 miligram ken kütlesi 10 kilogram olan bir köpek için bu değer 3000 miligramdır teobromin köpeklerde kan damarlarının genişlemesine kan basıncının düşmesine kalp atımları hızlanmasına ve ritim bozukluğuna yol açar ayrıca kusma ishal ve kas spazmı gibi belirtiler ortaya çıkar

0

çikolata ve şekerli ürünler teoblamin içerir. ve bu köpekler için zehir etkisine sahiptir. fazla tüketildiğinde köpeklerde hastalık yapar hatta öldürebilir.