0

hayır hiç torpil yaptırmadım ama bu şartlar altında torpil bulan kullanıyor.

0

insanlar ne yazık ki günümüz şartlarında bir yerlere gelebilmek için tanıdıklarını araya koymak zorundalar. nitelikli ve iş bilincinde olan insanlar yerine ne yazık ki yüksek mevkiilerde tanıdıkları olan insanlar belli başlıklı yerlere geliyor. mecbur bir şekilde kaldığım için bende torpil yaptırdım.

0

herkes yaptırdı ama belki de ben hiç yaptırmadım. etrafımda yaptıran bir çok insan gördüğüm için sinirlerime hakim olamadığım zamanlar da oldu, bende yaptırayım dediğim zamanlar da oldu. bir kez denemeye bile karar verdim. ancak sonra kendimden nefret ettim ve vazgeçtim. benim için hak ve adalet birinci sıradadır. eğer birinin hakkını gasp ederek bir şeye sahip oluyorsam o şeyin bana hiçbir hayır getirmeyeceğini düşünürüm. torpil ile bir şeyler elde eden insanlara bakıyorum da dışarıdan hepsi halinden memnun görünüyorlar. ancak samimi olmadığım için içlerini bilemem. bence bir şekilde onlardan bunun acısı çıkıyordur. hiç olmadı birisi torpille bu mevkiye geldin veya bunu torpille aldın dediğinde bile canları sıkılıyordur diyeceğim ama bu söylemle canı sıkılacak bir insanın zaten bu yola hiç girmeyeceğini düşünüyorum. hayatımın kalanını da böyle geçirebilmeyi ümit ediyorum. inşallah bir gün yoldan çıkmam. kolay kazanılan her şeyin kolay kaybedileceğini düşünenlerdenim. ve yalnız olduğumu da hiç zannetmiyorum. hala namuslu insanların olduğunu düşünüyorum. hani derler ya dünya bu insanların hatrına dönmeye devam ediyor diye, işte o misal. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

0

hayatım boyunca çok torpilim oldu. bunlar benim için yaralı idi.

0

hayatım boyunca torpil istemesem de yapılmıştır.yok diyemem istersek de istemesek de yapılabiliyor.fakat hak yemeyi yedirmeyi sevmem.

0

yaptırdım. ama pek bir işe yaradığını söyleyemem.