1

önce hoşlanırız ya da aşık oluruz ve aşk 1-2 yıl içerisinde kendini başka bir kavrama bırakır misal sevgi gibi ve eğer insan karşısındaki kişi 3-4 yıl boyunca sürekli aşk modunda kalıyorsa o ilişki değil bağımlılığa dönüşmüş demektir ve ilişkiyi aşktan farklı bir kavrama taşımak için bir çaba sarf edilmiyorsa ilişkinin sıradan bir hale dönmesi gayet normaldir

1

hep ayni seylerin yapilmasina baglidir bu... yani birlikte eglenilip yapilacak o kadar sey varken neden hep sinemaya gidilir mesela. bir kerede tiyatroya git. hem degisiklik olur hem konusulacak bir konunuz olur. şöyle eglenmistik denir yani. benim bile hergun hergun ayni seyleri yapinca canim sıkılıyor yani.

1

herhangi bir ilişkinin sıradanlaşıp sıradanlaşmaması o ilişkiyi devam ettiren kişilerin davranışlarına bağlıdır. herkes ister ki birçok yenilik olsun sürekli insanlar mutlu olsun ama olmuyor. ilişkileri sıradanlaştıran yine o ilişkiyi yaşayan kişilerdir. mesela kadın veya erkek olsun sürekli aynı şeyi yapıp aynı aktiviteleri gerçekleştirirse tabi ki de ilişki sıradanlaşır. mesela işe gidip gelme belli bir süre sonra sıradanlaşıyor çünkü neden hep aynı şey yapılıyor. ilişkilerde mesela hep aynı yerde buluşmak hep aynı şeyleri yapmak ilişkiyi monotonlaştırıyor. bir süre sonra da ilişki bitiyor veya olumsuz etkileniyor. bir ilişkide sadece boş boş gezmek yetmez. sinema, tiyatro, sergi, kitap, kütüphane, konser, piknik, tarihi gezi, müze ziyareti de yapılabilmelidir. birlikte dil kurslarına veya farklı kurslara gidebilmelidir. hayvan barınaklarını ziyaret edebilmelidir. bu gibi aktiviteler ilişkiyi monotonluktan kurtarır ve daha mutlu bir ilişki yaşanır.